Gazdaság

Részben megszűnik a benzinárstop, de nem a magántulajdonú autóknál; ott is marad

Részben megszűnik a benzinárstop, de nem a magántulajdonú autóknál; ott is marad

2022. július 30., szombat
Részben megszűnik a benzinárstop, de nem a magántulajdonú autóknál; ott is marad

Gulyás Gergely a MOL vezér pénteki bejelentésével kezdte a szombati kormányinfót, gyakorlatilag megismételve Hernádi Zsolt mondandóját, aki szerint,

ha marad az üzemanyagát-stop, akkor Magyarország nem fog eleget kapni.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője bejelentette, hogy legyen elég üzemanyag, ahhoz egyik lehetőség a stratégiai készletek felszabadítása, míg a másik az import.

A szankciók és a háború miatt azonban senki nem tudja garantálni, hogy lesz-e később elég kőolaj.

Csak annyit szabadítanak fel a stratégiai készletből, nagyjából az egynegyedét, ami a hazai fogyasztás egy részét fedezi - mondta a miniszter. A megmaradó készletek csak a lakossági fogyasztásra elegendőek.

A magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre marad a 480 forintos benzinár

- mondta a miniszter, aki hozzátette, az erről szóló hivatalos döntés ma déltől lehet hatályos már.

Gulyás ismertetése szerint nagyon fontos, hogy a lakossági fogyasztók esetében fenn tudják tartani a 480 forintos árat. Július 29-én megkezdődött a százhalombattai finomító karbantartása, a magyar felhasználás 100 százalékát adta. A karantartás ideje nem meghatározható. A megjelenő rendelet a készlet felszabadításról azt fogja tartalmazni, hogy 184 millió liter dízel és gázolaj kerül felszabadításra. Ez a teljes készlet egynegyede - tette hozzá.  

A kormányinfó jelenleg is tart még:

https://www.youtube.com/watch?v=5zcjLN_Nejs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.