Krimi

Rendőrt "játszott" az autópályán, Szegeden került hűvösre

Rendőrt "játszott" az autópályán, Szegeden került hűvösre

2022. július 5., kedd
Rendőrt "játszott" az autópályán, Szegeden került hűvösre

Jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a román férfit, aki társával magát rendőrnek kiadva három román nőt rabolt ki az M5-ös autópályán 2019 tavaszán.

A bíróság társtettesként fegyveresen, különösen nagy értékre elkövetett rablás, jármű önkényes elvétele és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította Magyarország területéről.

A Németországban táncosnőként dolgozó három román nő 2019. április 22-én, éjfél után az M5-ös autópályán utazott a határ felé egy gépkocsival. A vádlott és bűntársa Lajosmizse közelében egy bérelt autóval mögéjük hajtott, majd a rendőrségihez hasonló fényjelzéssel megállásra késztette őket.

Az autót vezető nő lehúzódott a leállósávba, majd megállva leengedte az ablakot, hogy a rendőrnek hitt vádlottnak és társának átadja az okmányait.

A rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot és fejfedőt viselő vádlott és társa a sértettek autójához léptek. Megpróbálták kinyitni az autó ajtaját, majd miután ez nem sikerült a vádlott társa egy gázpisztollyal legalább négy lövést adott le a földre. Ezután kirángatták a kocsi két első ülésén ülő nőt, és miközben pénzt követeltek tőlük, bántalmazták őket. A harmadik nő annyira megrettent, hogy az autóból kiszállva a szalagkorláton keresztül átszaladt az út túlsó szélére.

Az egyik férfi a sértettek gépkocsijával, a másik a bérelt autóval hajtott el a határ felé. Tíz perc múlva megálltak, majd átpakolták a nők csomagjait a saját autójukba, majd a sértettek gépkocsiját hátrahagyva elhajtottak.

A vádlottak mintegy 13 ezer eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányoltak több, mint 7 millió forint értékben.

A sértettek közül ketten súlyosan megsérültek. A vádlottak a rablás előtt ragasztószalaggal átalakították a bérelt autó rendszámtábláját.

A vádlott társát 2021 májusában jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélték.

A vádlottat európai elfogatóparancs alapján Spanyolországban fogták el. A bűncselekményeket beismerő férfi az eljárás során bocsánatot kért a sértettektől, és megtérítette a káruk ráeső részét.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletének a bűncselekmény minősítésére és a szabadságvesztés büntetésre vonatkozó részét. Joó Attila tanácsvezető bíró kifejtette, a többszörös halmazatra, az útonálló jellegű elkövetési módra tekintettel a törvényszék által kiszabott büntetés inkább enyhe mint súlyos, ezért nem láttak lehetőséget annak enyhítésére.

KIEMLET KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.