Petíciót írtak, hogy fújják le a szegedi tűzijátékot

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országszerte sorra mondják le a vidéki városokban az augusztus 20-i tűzijátékokat az önkormányzatok energiatakarékossági okokra hivatkozva. Szeged még nem fújta le, de petíciót indítottak.

Erősen kormányellenes hangon, egy bizonyos H. Edina jelentetett meg az Interneten egy virtuális petíciót, ami röviden arról szól: ne legyen tűzijáték, költsük a pénzt inkább rászorulókra.

A levél írója külön kiemeli a rászorulók címszó alatt a ,,pár nap alatt ellehetetlenített” kisadózókat.

,,Tegye lehetővé, hogy Szeged most is példát tudjon mutatni és a környezetszennyező, káros ráadásul drága tűzijáték helyett használjanak fényfestést agusztus 20-án, az államalapítás ünnepén. Salgótarján városában már lefújták a rakéták durrogtatását, mi szegediek sem kérünk belőle!”

Áll a Botkának címzett petícióban.

Tovább erősíti a kormányellenes narratívát a levél később, mikor azt írja, ,,Magyarország kormánya példátlan módon szórja a pénzt, miközben az embereket sarcolja áfával, extra adókkal és egyéb megszorításokkal (…) miközben rengeteg honfitársunk bizonytalan helyzetben van.”

A városvezetést az elmúlt hónapokban kétszer is sikerült visszaléptetnie a lakosságnak az eredeti szándékaitól: egyszer év elején, amikor Orbán Hedvig mellett álltak ki a lakosok – igaz, akkor valójában a már megválasztott Agora igazgató lépett vissza a pozíciótól, és az új pályázatban nyert az Agora közkedvelt igazgatója. Nem kizárt azonban, hogy Balázs Csaba valójában ennek, és a kinevezése körüli kálváriának a hatására lépett vissza.

Az viszont már a lakosság egyértelmű érdeme, hogy végül nem zártak be óvodákat az eredeti tervekkel szemben – legalábbis egyelőre.

Előző sztori

Itt vannak a rezsicsökkentés részletszabályai

Következő sztori

Európát a saját szankciói gyengítik