Egyetem

Minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja az SZTE a pótfelvételizőket

Minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja az SZTE a pótfelvételizőket

2022. július 27., szerda
Minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja az SZTE a pótfelvételizőket

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételit hirdet azok számára, akik nem jelentkeztek a 2022-es általános felsőoktatási felvételi eljárás során; vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A hagyományos önköltséges képzések mellett az idei pótfelvételin számos képzésen lesz lehetőség államilag finanszírozott helyekre is jelentkezni – közölte az intézmény.

Mint írják, pótfelvételit hirdet az Állam-és Jogtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar. A legtöbb szakon a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar hirdet pótfelvételit – derül ki az egyetem közleményéből.

A Szegedi Tudományegyetemen 441 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen, nappali és levelező tagozaton valamint távoktatási formában kínál pótfelvételi lehetőséget.

A pótfelvételi során állami ösztöndíjas és költségtérítéses képzéseket is hirdet az intézmény. AZ SZTE a 2022 szeptemberében induló tanévre, minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja a pótfelvételizőket – emelték ki.

A Szegedi Tudományegyetem által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések már elérhetők. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2022. augusztus 5-ig.

A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása várhatóan 2022. augusztus 24‐ig megtörténik, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre.

Legzöldebb egyetem
A Szegedi Tudományegyetem, mint az ország legzöldebb egyeteme, papír alapú értesítést nem küld, a felvettek e-mailben kapnak értesítést a tanulmányok megkezdéséhez szükséges tudnivalókról, és az intézmény a http://u- szeged.hu/felvettek oldalán keresztül is tájékoztatja új hallgatóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.