Megrendezett lehetett az elégetett erdélyi levélszavazatok sztorija

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár még tart a nyomozás, úgy tűnik, csak a médiának akartak sztorit generálni a váalsztáskor elégetett levélszavazatokkal.

A nyomozás eddigi eredménye szerint a romániai Jedden talált kidobott és elégetett levélszavazatokal direkt akarta a közvélmeényt megvezetni az elkövető. Mircea Galina, a Maros megyei ügyészség szóvivője szerint a szavazólapokat a postaládákból vette ki az elkövető, majd részben tönkretette őket azt a látszatot keltve, hogy a szavazólapokat meg akarták semmisíteni.

Ezt a tényt erősítheti, hogy a sajtót rejtett számról értesítette az elkövető. Romániában nyomozás indult az ügyben, jelenleg DNS- és ujjlenyomat-mintákat keresnek. Az ügyészség szóvivője szerint nincsenek a helyszínen térfigyelő kamerák, a levélszavazatokat szándékosan tették tönkre vagy takarták le alaposan, így még nem jutott átütő eredményre a nyomozás.

A terület, ahol a szavazólapokat megtalálták, egy eldugott, szemetes vidék, ahová az emberek nem járnak csak úgy sétálni, ezért is fura, hogy pont a parlamenti választás előtt pár nappal, ott és így találták meg a félig elégetett szavazólapokat.

A rendőrségi források szerint 13 levélszavazatot és 60 borítékot találtak, és egyik borítékban sem volt azonosító nyilatkozat, vagyis mindegyik szavazat érvénytelen volt.

(via 444)

Előző sztori

Elképesztő mértékben drágul az élelmiszer

Következő sztori

Szegedi döntetlen az élvonalbeli Paks otthonában