Sport

Megdobta a szegedi szálláshelyek forgalmát a vizes VB

Megdobta a szegedi szálláshelyek forgalmát a vizes VB

2022. július 8., péntek
Megdobta a szegedi szálláshelyek forgalmát a vizes VB

A magyarországi rendezésű 19. FINA Világbajnokság alatt 38 százalékkal többen foglaltak a szegedi szállodákban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

Június 17. és július 3. között megrendezett vizes világbajnokságnak Budapest mellett Debrecen, Sopron és Szeged adott otthont. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján összesen 578 ezer vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók a versenyeknek otthont adó településeken. Budapesten 220 ezer vendég közel 500 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 30 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 17 százalékkal volt több, mint június első két hetében. Az MTÜ adatai szerint 80 százalékuk külföldi volt, legtöbben az Egyesült Királyságból, Németországból, az Egyesült Államokból, Izraelből, Lengyelországból, Romániából, Olaszországból és Franciaországból érkeztek.

Szegeden a vizes VB ideje alatt 18 ezer vendég 30 ezer vendégéjszakát töltött el.

Így 38 százalékkal több vendég, 20 százalékkal magasabb vendégéjszakaszám realizálódott június első feléhez képest. A város forgalmának 58 százalékát a belföldiek adták. A bajnokság ideje alatt nőtt a külföldi turisták aránya, sokan utaztak ide Németországból, Csehországból és Romániából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.