Közlekedés

Megállapodtak a tram-train jegyárairól

Megállapodtak a tram-train jegyárairól

2022. július 28., csütörtök
Megállapodtak a tram-train jegyárairól

Megállapodott a tram-train tarifáiról az Ipari- és Technológiai Minisztérium és a Szegedi Önkormányzat. Ennek keretében pedig új fajta bérletek is megjelentek.

Mint arról már mi is beszámoltunk, augusztus 1-től már jeggyel illetve bérlettel kell utaznunk a vasútvillamoson. Ennek kapcsán pedig a jegy- és bérletárak is körvonalazódni kezdtek, végleges megállapodás azonban még nem született az ügyben - egészen mostanáig.

Nagy Sándor alpolgármester arról számolt be, hogy a kombinált jegyekről és bérletekről való megállapodáshoz mindenképp a Városüzemeltetési Bizottság jóváhagyására van szükség. Ez ma, azaz csütörtökön megtörtént.

Ennek értelmében pedig a hétfőtől fizetőssé váló vasútvillamos helyi tarifáit az önkormányzat, a két város közöttieket pedig az illetékes minisztérium határozza meg. A kombinált bérletekről pedig közösen döntenek.

Utóbbi kapcsán vált véglegessé a 24 és a 72 órás kombinált jegy és a kombinált vonalbérlet is.

A Városüzemeltetési Bizottság ülésén elhangzott, hogy a MÁV és a minisztérium abban gondolkodik, hogy akik háromzónás bérletet illetve jegyet vesznek, azok kaphassanak valamennyi kedvezményt. A szegedi önkormányzat is támogatja ezt, ennek megfelelően a helyi jegyekből 10 százalékos kedvezményt tud adni.

A feladatmegosztásra tekintettel a szegedi önkormányzat évente 68 millió 510 ezer forint hozzájárulást biztosít a személyszállításhoz. Ennek feltételeként a tram-trainnek az 1-es villamos tavalyi szolgáltatási szintjét kell a szolgáltatónak teljesíteni, azaz hajnali 4 és este 10 óra között 18 járatnak kell közlekednie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.