Megállapodtak a tram-train jegyárairól

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megállapodott a tram-train tarifáiról az Ipari- és Technológiai Minisztérium és a Szegedi Önkormányzat. Ennek keretében pedig új fajta bérletek is megjelentek.

Mint arról már mi is beszámoltunk, augusztus 1-től már jeggyel illetve bérlettel kell utaznunk a vasútvillamoson. Ennek kapcsán pedig a jegy- és bérletárak is körvonalazódni kezdtek, végleges megállapodás azonban még nem született az ügyben – egészen mostanáig.

Nagy Sándor alpolgármester arról számolt be, hogy a kombinált jegyekről és bérletekről való megállapodáshoz mindenképp a Városüzemeltetési Bizottság jóváhagyására van szükség. Ez ma, azaz csütörtökön megtörtént.

Ennek értelmében pedig a hétfőtől fizetőssé váló vasútvillamos helyi tarifáit az önkormányzat, a két város közöttieket pedig az illetékes minisztérium határozza meg. A kombinált bérletekről pedig közösen döntenek.

Utóbbi kapcsán vált véglegessé a 24 és a 72 órás kombinált jegy és a kombinált vonalbérlet is.

A Városüzemeltetési Bizottság ülésén elhangzott, hogy a MÁV és a minisztérium abban gondolkodik, hogy akik háromzónás bérletet illetve jegyet vesznek, azok kaphassanak valamennyi kedvezményt. A szegedi önkormányzat is támogatja ezt, ennek megfelelően a helyi jegyekből 10 százalékos kedvezményt tud adni.

A feladatmegosztásra tekintettel a szegedi önkormányzat évente 68 millió 510 ezer forint hozzájárulást biztosít a személyszállításhoz. Ennek feltételeként a tram-trainnek az 1-es villamos tavalyi szolgáltatási szintjét kell a szolgáltatónak teljesíteni, azaz hajnali 4 és este 10 óra között 18 járatnak kell közlekednie.

Előző sztori

A pályakezdők kétharmada 350 ezer forint feletti fizetésre vágyik egy felmérés szerint

Következő sztori

Megint módosítja a menetrendet az SZKT