Második felkészülési meccsét is megnyerte a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hátrányból fordítottak a kék-feketék.

A Hódmezővásárhely elleni diadalt követően, idei második felkészülési mérkőzésén az NB III-as Dunaújvárost fogadta a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórum edzőpályáján. A vendégek jobban kezdték a találkozót és a negyedik percben meg is szerezték a vezetést, miután egy baloldali beadást követően Molnár Sándor közelről a kapuba fejelt. A korai bekapott gól után átvette a játék irányítását a házigazda, többet volt náluk a labda, de igazán nagy helyzet a Dunaújváros előtt adódott, ám Takács János bravúrosan hárított.

A fordulást követően kevesebb mint tíz perc alatt fordított a Szeged: előbb Bitó Martin távoli átlövése talált utat az egykori szegedi Ásványi Balázs kapujába, majd egy jobboldali sarokrúgást követően a saját nevelésű Papp Áron stukkolt a dunaújvárosiak hálójába. A folytatásban több lehetőség is adódott Sztevanovics csapata előtt, ám újabb gól már nem született, így a kék-feketék 2-1-es győzelemmel zárták második edzőmérkőzésüket.

Felkészülési mérkőzés
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Dunaújváros 2-1 (0-1)

Szeged, Szent Gellért Fórum edzőpálya.
Szeged-Csanád GA: Takács – Temesvári, Könczey, Gajdos, Tóth P., Daru, Kővári, Vári, Pintér, Beronja, Dobos. Csere: Rodics – Ódor, Kovács G., Papp Á., Eleven, Micsinai, Farkas, Kóródi, Haruna, Bitó, Tóth B. Vezetőedző: Alekszandar Stevanovics.
Dunaújváros: Pokorni – Molnár S., Papp M., Bozoki, Galambos, Dorogi, Kesztyűs, Tóth Á., Novák, Jakab, Szepessy. Csere: Ásványi, Molnár L., – Juhász Gy., Rabi, Uzoma, Irimiás, Ságodi, Stampfel, Horváth T. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gól: Bitó (47.), Papp Á. (52.) ill. Molnár S. (4.)

Alekszandar Sztevanovics: – Szerettünk volna javítani az eddigi játékunkon, amit már csaknem 15 napja gyakorlunk. Nem vagyok teljesen elégedett néhány dolog miatt. Úgy hiszem, a játékosok kissé fáradtak, ez különösen az első félidőben látszódott, amikor nem voltunk túl hatékonyak támadásban. A futások ritmusa és intenzitása elmaradt az elvárt szinttől. Minden egyes játékosnak a legjobb formáját kell mutatnia most, tudom, hogy ez nehéz, de készen kell állniuk a feladatokra. Megvan a célunk, a jövőben még többet kell dolgoznunk azért, hogy elérjük.

Nyári játékosmozgás a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál
Érkezett: 
Tóth Bence (Vasas), Kovács Gergő (DVSC), Pintér Ádám (DVSC), Gera Norbert (Budapest Honvéd MFA), Könczey Márk (Ferencvárosi TC), Vaits Marcell (NAC Breda), Micsinai Miklós (Budafoki MTE), Bíró Bence (MTK Budapest).
Távozott: Germán Tamás (visszavonult), Tóth Gábor (visszavonult?), Horváth Krisztofer (Torino FC – kölcsönből vissza), Kovács Milán (Vasas – kölcsönből vissza), Csoboth Kevin (MOL Fehérvár – kölcsönből vissza), Pejovics Danilo (Kecskeméti TE), Debreceni Ákos (Paksi FC – kölcsönből vissza), Bencze Márk (ETO FC Győr).

A Szeged-Csanád GA nyári felkészülési menetrendje
június 29. Szeged-Csanád GA – Hódmezővásárhelyi FC (NB III.) 6-0
július 2. Szeged-Csanád GA – Dunaújváros (NB III.) 2-1
július 6. Paksi FC (NB I.) – Szeged-Csanád GA
(július 11-től július 18-ig szlovéniai edzőtábor Roglán)
július 13-án Szeged-Csanád GA – ?
július 16-án Szeged-Csanád GA – ?
július 23. Szeged-Csanád GA – Kecskeméti TE (NB I.)

Előző sztori

Lövöldözés a magyar-szerb határon: halálos áldozata is van a migránsháborúnak

Következő sztori

Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke