Sport

Märcz Tamás nem marad a férfi vízilabda-válogatott élén

Märcz Tamás nem marad a férfi vízilabda-válogatott élén

2022. július 18., hétfő
Märcz Tamás nem marad a férfi vízilabda-válogatott élén

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) elnöksége hétfői ülésén úgy döntött, hogy a jövőben nem Märcz Tamás irányítja a férfiválogatottat. A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.

Az együttes hetedikként zárta a három héttel ezelőtt véget ért, hazai rendezésű világbajnokságot, és az elért helyezés mellett a teljesítményével, valamint a játékával is többször csalódást okozott. A torna után Märcz Tamás jelezte, hogy vállalja a felelősséget a történtekért.

Az MVSZ honlapjának hétfői beszámolójában Vári Attila, a szervezet elnöke elmondta, hogy "a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások is magasabbak, így ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot."

A játékosként 2000-ben olimpiai bajnok, 48 éves szakember 2017-től vezette a válogatottat, amellyel tavaly, a tokiói olimpián bronzérmet szerzett. A csapat a 2017-es, budapesti rendezésű vb-n ezüstérmesként végzett, míg 2019-ben, Kvangdzsuban negyedik lett. Elmaradt a várakozásoktól a 2018-as barcelonai Európa-bajnokságon, amelyen nyolcadikként zárt, de azt követően két hónappal, Berlinben megnyerte a világkupát, valamint a 2020-as, ugyancsak budapesti kontinenstornán is élen végzett.

Az MVSZ elnöksége szerdai ülésén foglalkozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.