Már most kapkodják a szegedi albérleteket

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még sem húztam a felvételi ponthatárokat az egyetemi felvételizőknek, máris rohamtempóban keresik a főbérlőket. Jelenleg 140 ezer forint alatt nagyon nehezen találni bútorozott albérletet.

Gyakorlatilag minden meghirdetett lakás azonnal elkel, így a tulajdonosok egy része még emel is az egyébként is meglehetősen borsos árakon: egy szoba albérleti díja átlagosan havi 50 ezer forintnál kezdődik, míg egy kisebb, bútorozott lakásért akár 140-180 ezer forintért is kínálnak, de bőven akadnak lakások 200-400 ezres havidíjért is.

Hódmezővásárhelyen ugyan valamivel jobb a helyzet, a szórás azonban itt is nagy, 1200 és 2500 forintos négyzetméterenkénti árakkal kalkulálnak.

Ezek az árak azonban még nem fedik le a bérlemény állapotát, minőségét és felszereltségét.

A különbség a két megyei jogú város között annyi, hogy Hódmezővásárhelyen már a belvárosban és a közkedvelt kertvárosi részen is találni 70 ezerért kiadó lakást.

Radics Réka, a Lakhome Ingatlaniroda tulajdonosa arra figyelmeztetett: most van a legnagyobb érdeklődés a kiadó ingatlanokra, de a felvételi ponthatárok kihirdetése után lesz még egy roham. Az egyetemisták ugyanakkor viszont augusztusban jobbára már csak a maradékból válogathatnak.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Vigyázzon: üveges lehet a rizs!

Következő sztori

Így kell számolnia mostantól a szegedieknek a rezsivel