Közélet

Már most kapkodják a szegedi albérleteket

Már most kapkodják a szegedi albérleteket

2022. július 14., csütörtök
Már most kapkodják a szegedi albérleteket

Még sem húztam a felvételi ponthatárokat az egyetemi felvételizőknek, máris rohamtempóban keresik a főbérlőket. Jelenleg 140 ezer forint alatt nagyon nehezen találni bútorozott albérletet.

Gyakorlatilag minden meghirdetett lakás azonnal elkel, így a tulajdonosok egy része még emel is az egyébként is meglehetősen borsos árakon: egy szoba albérleti díja átlagosan havi 50 ezer forintnál kezdődik, míg egy kisebb, bútorozott lakásért akár 140-180 ezer forintért is kínálnak, de bőven akadnak lakások 200-400 ezres havidíjért is.

Hódmezővásárhelyen ugyan valamivel jobb a helyzet, a szórás azonban itt is nagy, 1200 és 2500 forintos négyzetméterenkénti árakkal kalkulálnak.

Ezek az árak azonban még nem fedik le a bérlemény állapotát, minőségét és felszereltségét.

A különbség a két megyei jogú város között annyi, hogy Hódmezővásárhelyen már a belvárosban és a közkedvelt kertvárosi részen is találni 70 ezerért kiadó lakást.

Radics Réka, a Lakhome Ingatlaniroda tulajdonosa arra figyelmeztetett: most van a legnagyobb érdeklődés a kiadó ingatlanokra, de a felvételi ponthatárok kihirdetése után lesz még egy roham. Az egyetemisták ugyanakkor viszont augusztusban jobbára már csak a maradékból válogathatnak.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.