Kultúra

Magyarország legnagyobb múltú kortárs képzőművészeti kiállítását rendezik meg Vásárhelyen

Magyarország legnagyobb múltú kortárs képzőművészeti kiállítását rendezik meg Vásárhelyen

2022. július 23., szombat
Magyarország legnagyobb múltú kortárs képzőművészeti kiállítását rendezik meg Vásárhelyen

Augusztus 7-ig regisztrálhatnak az alkotók a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlatra. Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítását október elejétől láthatja a közönség Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában - közölte Miklós Péter múzeumigazgató az MTI-vel.

A szakember elmondta, a tárlat előkészítése során mintegy hatszáz alkotót kerestek meg, akik a korábbi években már szerepeltek műveikkel az Alföldi Galériában.

A kiállítás azonban mindenki számára nyitott, olyanok is regisztrálhatnak, akik most kezdik csak pályájukat vagy még nem vettek részt a képzőművészeti seregszemlén.

A múzeumigazgató úgy fogalmazott, a tárlat egyik fő erénye, hogy egyszerre szerepel rajta az országosan vagy nemzetközileg is ismert művész és a jelenleg is tanulmányait folytató egyetemi hallgató. A nyitottság műfajilag is jellemző a kiállításra. Bár Hódmezővásárhely az alföldi iskola, a hagyományos, ábrázoló festészet egyik központja, a tárlat anyagában mindig hangsúlyos szerep jut más irányzatoknak is. A kiállítás technikailag is sokszínű: bár a tárlat anyagának mintegy kétharmada festmény, szép számmal bemutatnak grafikákat, plasztikákat és vegyes technikával készült, kísérleti alkotásokat is - mondta Miklós Péter.

A művészek augusztus 7-ig regisztrálhatják alkotásaikat egy-egy nem feltétlenül műtárgyfotó minőségű reprodukcióval és adataik megadásával a beadas.oszitarlat.huhonlapon.

Az ezt követően begyűjtött művek közül augusztus végén választja ki a Képiró Ágnesművészettörténész vezette zsűri a tárlat anyagát, és dönt a díjazottakról. A tárlat megnyitóját a tervek szerint október 9-én tartják az Alföldi Galériában, majd a kiállítás december elejéig látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.