Politika

Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

2022. július 26., kedd
Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel. A megbeszélésen kifejezték elkötelezettségüket Szerbia és Magyarország együttműködése mellett, valamint hangsúlyozták, hogy a két ország támogatni fogja egymást, és közösen átvészelik mindazokat a nehézségeket, amelyek az elkövetkező időszakban Európára várnak.

Aleksandar Vučić és Orbán Viktor a kétoldalú kapcsolatok mellett a regionális helyzetről, a migránsválságról, az Európai Unión belüli aktuális kérdésekről, valamint a legégetőbb globális témákról tárgyalt.

Vučić elnök köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a gáztároláshoz nyújtott segítségért, amellyel hozzájárult Szerbia energiabiztonságához. A partnerek megerősítették, hogy a két ország energetikai együttműködése jól alakul - ismertette Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Via: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.