Sport

Jön az első Swim&Run a Maty-éren

Jön az első Swim&Run a Maty-éren

2022. július 1., péntek
Jön az első Swim&Run a Maty-éren

Nagy hagyománya volt a Maty-éren az országos hírű szabadidősport eseményeknek, ezt szeretnék újjáéleszteni.

Az elmúlt évtizedekben duatlon és triatlon versengések színhelye volt a Szegedi Olimpiai Központ, július 24-én újra így lesz. A Csongrád-Csanád Megyei Szabadidősport Szövetség (Csomszisz) hagyományteremtő céllal rendezi meg az I. SWIM&RUN versenyt, ahol úszás és futás szerepel a programban.

A SZABADIDŐSPORT IS FONTOS SZEREPET KAPOTT

– A szabadidősportnak is helyszínt adunk a Maty-éren. A sportlétesítményeket úgy kell építenünk, hogy multifunkcionális közeget is kínáljunk – sportért felelős államtitkárként ezt 2019-ben nyilatkozta Szabó Tünde a felújítás alatt álló komplexumban.

Új adottságokkal rendelkezik tehát a helyszín, amit az I. SWIM&RUN ki is használna: profi sporteseményt kínálunk a nagyközönségnek.

A családok és baráti társaságok használhatják a nemzetközi színvonalú infrastruktúrát, a legjobbakat pedig a ceremóniák helyszínén díjazzuk. Az I. SWIM&RUN érmesei tehát ott állhatnak dobogóra, ahol legendáink a kajak-kenu világ- és Európa-bajnokságokon.

Nem véletlen, hogy egy héttel korábban itt rendezik a nyílt vízi úszók országos bajnokságát. A csúszás- és ütésgátlóval ellátott vízi lépcsők itt is garantálják a biztonságot, illetve a kiszállásra specializált kapaszkodók is rendelkezésre állnak majd. Ahogy a budapesti vizes világbajnokságon szereplő klasszisok, az I. SWIM&RUN indulóinak teljesítményét is chipes időméréssel mérik a szervezők.

Több szegedi élsportolóval is összemérhetik magukat az indulók, ráadásul a futás a vízicentrum elválasztó szigetén, illetve az oda vezető, a 166 méteres hídon teljesíthető – ez a szakasz máskor el van zárva a közönségtől. 

A környezetvédelem jegyében plusz ajándékot kapnak a kerékpárral érkezők.

A támogatók visszajelzéseiből is látszik, hogy nagy igény volt a szabadidősport visszatérésére a Maty-érre. Az első perctől az ügy mellé álltak a szegedi vállalkozások, komoly összefogás eredménye ez az esemény.

HÁROM TÁVRA NEVEZHETNEK

Bárki nyugodt szívvel indulhat a versenyen, hiszen egészen rövid távra is lehet nevezni, a merész és bevállalós érdeklődők pedig többet is vállalhatnak – ez ihlette a kategóriák elnevezését is. A szervezők azokra is gondoltak, akik csak úszni vagy futni szeretnének, ők váltóban indulhatnak párban a távokon.
BÁTOR:100 m úszás + 1,5 km futás
MERÉSZ:300 m úszás + 3 km futás
BEVÁLLALÓS:500 m úszás + 5 km futás
Helyszín:Szegedi Olimpiai Központ, Maty-ér
Időpont:2022. július 24. (vasárnap), 9.00–12.00
Facebook-esemény:https://www.facebook.com/events/598959641436962/
Versenykiírás:https://csomszisz.hu/i-szeged-swimrun/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.