Meteor

Jön a hidegfront, de nem Szegedre

Jön a hidegfront, de nem Szegedre

2022. július 25., hétfő
Jön a hidegfront, de nem Szegedre

Holnap megérkezik a hidegfront, ami ugyan valóban hoz némi felfrissülést - de főként csak a Dunántúlra.

Keddtől nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között a délutáni óráktól, 25-37 fokra van kilátás, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb. Mindez annak tudható be, hogy hidegfront érkezik erős, helyenként viharos északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal.

Nagyobb mennyiségű csapadék viszont csak a Dunántúlt és az északi tájakat érintő zivatarokból eshet.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre számíthatunk jelentős csapadék nélkül, csak hajnalban keleten és délután a legészakibb tájakon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. Délutánra 29 és 34 fok közé melegedhet a levegő. Csütörtökön is hasonló idő vár ránk, a levegő tovább melegszik, 36 fok is lehet délutánra.

Hétvégre azonban megérkezik egy újabb hidegfront, amely ezúttal már komolyabb lehűlést, 30 fok alatti hőmérsékletet hoz magával.

(Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.