Ismét lángolt a nádas és egy gyárépület is kigyulladt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tegnap kigyulladt a Senex gyár egyik üzemcsarnoka a Vass Mátyás ut­­cában. A szanitereket gyártó, mintegy hatezer négyzetméteres épületben kilencszáz, a tetőn száz négyzetmétert érintett a tűz, amelyhez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki. A dolgozók időben elhagyták az épületet, közülük senki nem sérült meg.

Balesetet szenvedet viszont az oltásban résztvevő egyik tűzoltó, illetve az estehez siető egyik tűzoltóautó karambolozott a városban. A tüzet rövid idő alatt eloltották.

Ismét lángolt a nádas

Röviddel azután, hogy visszaértek a laktanyába a tűzoltók, újra riasztást kaptak. Ismét kigyulladt a nádas a Bajai út mellett. A több mint 100 hektáros területen két nappal ezelőtt hatalmas tűz volt, aminek a füstje az egész várost ellepte, orfacsaró bűzt hozva magával, illetve rontotta a levegő minőségét is.

Szakemberek szerint egyébként a szélcsendes idő miatt lassabban szűnik meg a büdös, ami elsősorban a Móravároson, Alsóvároson és Kiskundorzsmán élőknek okoz kellemetlen pillanatokat. A füst egyébként nem volt mérgező.

EGY KÖNNYELMŰ MOZDULAT OKOZHAT NAGY BAJT

Tűzgyújtási tilalom van erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is, külterületen pedig tilos zöldhulladékot égetni. Ugyanakkor a tűzoltók külön felhívták a figyelmet arra, hogy egy eldobott cigarettacsikk is komoly tüzet okozhat. A dohányosok erre külön figyeljenek.

Előző sztori

A legfontosabb kalkulátor, ami a katát most elhagyóknak segíteni fog

Következő sztori

A határon túl is nőtt Orbán Viktor népszerűsége