Közélet

Ismét lángolt a nádas és egy gyárépület is kigyulladt Szegeden

Ismét lángolt a nádas és egy gyárépület is kigyulladt Szegeden

2022. július 22., péntek
Ismét lángolt a nádas és egy gyárépület is kigyulladt Szegeden

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tegnap kigyulladt a Senex gyár egyik üzemcsarnoka a Vass Mátyás ut­­cában. A szanitereket gyártó, mintegy hatezer négyzetméteres épületben kilencszáz, a tetőn száz négyzetmétert érintett a tűz, amelyhez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki. A dolgozók időben elhagyták az épületet, közülük senki nem sérült meg.

Balesetet szenvedet viszont az oltásban résztvevő egyik tűzoltó, illetve az estehez siető egyik tűzoltóautó karambolozott a városban. A tüzet rövid idő alatt eloltották.

Ismét lángolt a nádas

Röviddel azután, hogy visszaértek a laktanyába a tűzoltók, újra riasztást kaptak. Ismét kigyulladt a nádas a Bajai út mellett. A több mint 100 hektáros területen két nappal ezelőtt hatalmas tűz volt, aminek a füstje az egész várost ellepte, orfacsaró bűzt hozva magával, illetve rontotta a levegő minőségét is.

Szakemberek szerint egyébként a szélcsendes idő miatt lassabban szűnik meg a büdös, ami elsősorban a Móravároson, Alsóvároson és Kiskundorzsmán élőknek okoz kellemetlen pillanatokat. A füst egyébként nem volt mérgező.

EGY KÖNNYELMŰ MOZDULAT OKOZHAT NAGY BAJT

Tűzgyújtási tilalom van erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is, külterületen pedig tilos zöldhulladékot égetni. Ugyanakkor a tűzoltók külön felhívták a figyelmet arra, hogy egy eldobott cigarettacsikk is komoly tüzet okozhat. A dohányosok erre külön figyeljenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.