Hatalmas vonatbaleset Biatorbágyon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Biatorbágy, 2022. július 10. Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. A balesetben több kocsi is kisiklott; a két település között nem közlekednek a vonatok. MTI/Mihádák Zoltán

Összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, ezért Biatorbágy és Herceghalom között egész nap nem közlekednek a vonatok, a helyreállítás hosszú ideig tart, ideiglenes menetrend van a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon – közölte a Mávinform vasárnap délelőtt a vasúttársaság honlapján.

A közlemény szerint a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak, több kocsi kisiklott és a vasúti pálya is megsérült. A mentés elkezdődött: először le kell bontani a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, majd beemelik a kisiklott tehervagonokat és elkezdődhet a megsérült pályaszakasz kijavítása.

A kármentés és helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, ezért vasárnap nem közlekedhetnek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között. Ideiglenes menetrend, jelentős forgalomkorlátozás, pótlóbuszos közlekedés van a győri vonalon, egyes nemzetközi vonatok kerülőúton, más járatok jelentős késéssel vagy rövidített útvonalon közlekednek, esetenként kimaradnak. A munkák előrehaladtával látható majd, hogy mikor indulhat újra a vasúti forgalom – írták.

Facebook-oldalukon azt is hozzátették: az osztrák vasút nem közlekedteti a 143-as számú Bécs-Budapest közötti Transilvania-Szamos EC vonatot. A vonat a Keleti pályaudvar és Püspökladány között közlekedik. A Budapest-Bécs közötti délutáni 146-os számú Transilvania-Szamos EC vonat sem közlekedik a Keleti pályaudvar és Bécs között. Püspökladánytól a Keletiig közlekedik.

Tájékoztatásuk szerint a fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra, a Volánbusz pedig a Kelenföld-Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra. Valamennyi feláras személyszállító vonat felár megfizetése nélkül igénybe vehető a vasútvonal teljes szakaszán.

(via MTI)

Előző sztori

A Mol szerint van elég üzemanyag a következő hónapokra – még!

Következő sztori

Szinte az egész országban leszakadhat az ég