Közlekedés

Hatalmas vonatbaleset Biatorbágyon

Hatalmas vonatbaleset Biatorbágyon

2022. július 10., vasárnap
Hatalmas vonatbaleset Biatorbágyon

Összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, ezért Biatorbágy és Herceghalom között egész nap nem közlekednek a vonatok, a helyreállítás hosszú ideig tart, ideiglenes menetrend van a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon - közölte a Mávinform vasárnap délelőtt a vasúttársaság honlapján.

A közlemény szerint a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak, több kocsi kisiklott és a vasúti pálya is megsérült. A mentés elkezdődött: először le kell bontani a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, majd beemelik a kisiklott tehervagonokat és elkezdődhet a megsérült pályaszakasz kijavítása.

A kármentés és helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, ezért vasárnap nem közlekedhetnek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között. Ideiglenes menetrend, jelentős forgalomkorlátozás, pótlóbuszos közlekedés van a győri vonalon, egyes nemzetközi vonatok kerülőúton, más járatok jelentős késéssel vagy rövidített útvonalon közlekednek, esetenként kimaradnak. A munkák előrehaladtával látható majd, hogy mikor indulhat újra a vasúti forgalom - írták.

Facebook-oldalukon azt is hozzátették: az osztrák vasút nem közlekedteti a 143-as számú Bécs-Budapest közötti Transilvania-Szamos EC vonatot. A vonat a Keleti pályaudvar és Püspökladány között közlekedik. A Budapest-Bécs közötti délutáni 146-os számú Transilvania-Szamos EC vonat sem közlekedik a Keleti pályaudvar és Bécs között. Püspökladánytól a Keletiig közlekedik.

Tájékoztatásuk szerint a fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra, a Volánbusz pedig a Kelenföld-Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra. Valamennyi feláras személyszállító vonat felár megfizetése nélkül igénybe vehető a vasútvonal teljes szakaszán.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.