KÉPGALÉRIA!

Ha egy kis nyugalomra vágyik irány a Füvészkert!

A szegedi Füvészkert a csend és a béke szigete. Ideális helyszín romantikus sétákra, elmélkedésre. Itt található Közép-Európa legnagyobb, szabadtéri indiai lótusz állománya, mely immár teljes pompájában látható. A mocsárciprusok ölelésében lévő Lótuszos-tóban impozáns látványt nyújt a nagyméretű sötét rózsaszín virágok sokasága.

A minden évben megújuló lótusz virágzása előre vetíti a Füvészkert egyik legnépszerűbb programjának közeledtét is.

Jövő hétvégén, július 30-31-én – immár XV. alkalommal -rendezik meg a Lótusz napokat.

Távol-keleti hangulat, tánc, zene, harcművészeti bemutató, jóga, meditáció, vezetett séták, kiállítások, árusok és sok-sok finomság, ízek, illatok és természetesen rengeteg virágzó lótusz várja majd az érdeklődőket.

Az indiai lótusz már majdnem száz éve látható a Füvészkertben. A növényt Győrffy István, a kert első igazgatója telepítette a tóba 1932-ben. Az óföldeáki Návay kastély dísztavában élt hajdan, innen érkeztek lovaskocsin az első tövek a Füvészkertbe. A növény azóta szinte a tó teljes felületét belakta, fennmaradását a tó medrében egész évben áramló közel 20 Celsius fokos ártézi víz teszi lehetővé. A tó köré ültetett virginiai mocsárciprusok sűrű állománya pedig kedvező mikroklímát is biztosít.

Előző sztori

Emberölés miatt körözték, elfogták Röszkén

Következő sztori

Szegedi siker az erősember kupasorozat szegedi állomásán