Életet mentett, káromkodásért bepanaszolták

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdekes történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán. Egy mentőtiszt sikeresen és lelkiismeretesen mentette meg bajtársa életét, ennek ellenére valakit egy apróság mégis zavart.

Mint a mentőszolgálat azt írja, a mentősök szeme láttára állt meg a szíve annak az 50 év körüli férfinek, akit már éppen mellkasi panaszai miatt vizsgáltak egy fővárosi közterületen múlt héten. Az újraélesztést természetesen azonnal megkezdték az életmentők, ez idő alatt azonban a férfi keringése többször is beindult, majd összeomlott.

Ekkor véletlenül aggodalmában az egyik fiatal mentőtiszt azt kiáltotta: ,,Ó, b*sszameg!”

A fenti indulatszó is tanúsítja ugyan az életmentők aggodalmát és így lelkiismeretességüket, ennek ellenére épp a káromkodást, mint freudi elszólást kifogásolta az eset egyik szemtanúja egy több oldalas írásos levélben.

Az érintettek meghallgatása után az orvosigazgató írásban kért elnézést “a mentés hevében elhangzott átkozódás” miatt, majd szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet, amiért az elhúzódó újraélesztés után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

Galéria
Előző sztori

Nyári zsongás Szegeden

Következő sztori

A Fideszes képviselőnő jobb belátásra bírta az önkormányzatot