Gazdaság

Bővíti kapacitását az algyői Hód Plast Kft.

Bővíti kapacitását az algyői Hód Plast Kft.

2022. július 3., vasárnap
Bővíti kapacitását az algyői Hód Plast Kft.

Bővíti termelő- és raktárkapacitását 449 millió forintos beruházással, uniós támogatással a műanyag flakonokat és kannákat gyártó Hód Plast Kft. - közölte az algyői telephelyű cég.

A közlemény szerint a jövő nyár végére elkészülő fejlesztés költségeiből 314 millió forintot fedez európai uniós támogatás.

A következő hónapokban a cég önállóan működő, független technológiai sorokat állít össze flakonfúvó, a kupakokat gyártó fröccsöntő, és a működtetésükhöz szükséges műanyagipari kiszolgáló gépekkel. A flakonfúvógépeket és a kiegészítő berendezéseket úgy választották ki, hogy alkalmasak legyenek a gyengébb minőségű, újrahasznosított műanyagok felhasználására is, ezzel hozzájárulva a körforgásos gazdaság kialakításához.

A cég jelenleg szinte teljes egészében kihasználja az ötliteres kannákat gyártó berendezések kapacitását, új vevői igényeket már nem tud fogadni. A beruházás eredményeként a vállalkozás 90 százalékkal tudja növelni az ötliteres kannák gyártását, a tízliteres kannák gyártását pedig várhatóan megduplázzák.

A projekt részeként az algyői telephelyen 855 négyzetméteres csarnokot építenek, ezzel bővítve a raktárkapacitást. Napkollektorokat is telepítenek, amelyek a telephely környezetbarát és költséghatékony működését szolgálják majd.

Az MTI azt írja, a nyilvános cégadatok szerint az 1998-ban alapított, magyar magánszemélyek tulajdonában álló, 63 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás árbevétele tavaly 1,869 milliárd forint volt, ami mintegy 18 százalékkal haladta meg a 2020-asat. Az adózott eredménye 2020-ban mintegy 472 millió, 2021-ben 393 millió forint volt.

A cég árbevételének mintegy 40 százaléka exportból származik.

Termékeiket legnagyobb arányban romániai és az egykori FÁK országokban működő cégek számára gyártják, de szinte az összes európai országból érkeznek megrendelések a Hód Plast Kft.-hez, és csomagolóanyagaik eljutnak a mintegy ötezer kilométerre fekvő Kazahsztánba is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.