Bővíti kapacitását az algyői Hód Plast Kft.

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bővíti termelő- és raktárkapacitását 449 millió forintos beruházással, uniós támogatással a műanyag flakonokat és kannákat gyártó Hód Plast Kft. – közölte az algyői telephelyű cég.

A közlemény szerint a jövő nyár végére elkészülő fejlesztés költségeiből 314 millió forintot fedez európai uniós támogatás.

A következő hónapokban a cég önállóan működő, független technológiai sorokat állít össze flakonfúvó, a kupakokat gyártó fröccsöntő, és a működtetésükhöz szükséges műanyagipari kiszolgáló gépekkel. A flakonfúvógépeket és a kiegészítő berendezéseket úgy választották ki, hogy alkalmasak legyenek a gyengébb minőségű, újrahasznosított műanyagok felhasználására is, ezzel hozzájárulva a körforgásos gazdaság kialakításához.

A cég jelenleg szinte teljes egészében kihasználja az ötliteres kannákat gyártó berendezések kapacitását, új vevői igényeket már nem tud fogadni. A beruházás eredményeként a vállalkozás 90 százalékkal tudja növelni az ötliteres kannák gyártását, a tízliteres kannák gyártását pedig várhatóan megduplázzák.

A projekt részeként az algyői telephelyen 855 négyzetméteres csarnokot építenek, ezzel bővítve a raktárkapacitást. Napkollektorokat is telepítenek, amelyek a telephely környezetbarát és költséghatékony működését szolgálják majd.

Az MTI azt írja, a nyilvános cégadatok szerint az 1998-ban alapított, magyar magánszemélyek tulajdonában álló, 63 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás árbevétele tavaly 1,869 milliárd forint volt, ami mintegy 18 százalékkal haladta meg a 2020-asat. Az adózott eredménye 2020-ban mintegy 472 millió, 2021-ben 393 millió forint volt.

A cég árbevételének mintegy 40 százaléka exportból származik.

Termékeiket legnagyobb arányban romániai és az egykori FÁK országokban működő cégek számára gyártják, de szinte az összes európai országból érkeznek megrendelések a Hód Plast Kft.-hez, és csomagolóanyagaik eljutnak a mintegy ötezer kilométerre fekvő Kazahsztánba is.

Előző sztori

Ulbert Mónika leadta szavazatát

Következő sztori

Vizes vb: Montenegró legyőzésével hetedik helyen zárt a magyar férfi vízilabda-válogatott