Egyetem

Birtokba vették a jogi kart

Birtokba vették a jogi kart

2022. július 27., szerda
Birtokba vették a jogi kart

Birtoka vette a felújított főépületet az Állam- és Jogtudományi Kar. Az épületre a kupola is visszakerült.

,,A mai napon az ÁJTK főépületének felújítása során az átadás-átvételi folyamat egyik utolsó elemeként megtörtént az épület birtokbavétele." - írja a Kar közösségi oldalán. az ÁJTK nevében Prof. Dr. Görög Márta dékán vette át. A munka azonban itt nem áll meg: most következik az adminisztráció visszaköltözése az épületbe, hogy aztán tanévnyitó fesztivál keretében visszaadhassák az épületet a hallgatóknak.

Az ÁJTK ,,lófaránál" található főépülete 2019 őszén, egy heves szegedi vihar következtében vált lakhatatlanná, miután az épület tetőszerkezete súlyos megsérült. A főépületet a viharkártól függetlenül is szerették volna felújítani, mivel az állapota egyébként is kifogásolható volt. A felújítás során visszakerült az épület évtizedekkel ezelőtt lebontott kupolája is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.