Meteor

A szombati volt az év legmelegebb napja

A szombati volt az év legmelegebb napja

2022. július 24., vasárnap
A szombati volt az év legmelegebb napja

Szombaton a csúcsértékek országos átlagban 38-39 fok között alakultak, a középhőmérsékletek pedig elsősorban az ország délkeleti felében nagy területen meghaladták a 29, 30 fokot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írják, vasárnapra javul a helyet, a hőmérsékletek már most is jóval visszafogottabbak a tegnapihoz képest, így a piros szín lekerült a veszélyjelzési térképről. A citrom, illetve a délkeleti megyékben a narancs viszont továbbra is marad. A következő napokban várhatóan egyre nagyobb terület kizöldül majd a térkép, de teljesen nem fog megszűnni a kánikula – közölték.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az országos tisztifőorvos a szerdától szombatig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 26-ig, keddig az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbítja, így továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.