A szombati volt az év legmelegebb napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton a csúcsértékek országos átlagban 38-39 fok között alakultak, a középhőmérsékletek pedig elsősorban az ország délkeleti felében nagy területen meghaladták a 29, 30 fokot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írják, vasárnapra javul a helyet, a hőmérsékletek már most is jóval visszafogottabbak a tegnapihoz képest, így a piros szín lekerült a veszélyjelzési térképről. A citrom, illetve a délkeleti megyékben a narancs viszont továbbra is marad. A következő napokban várhatóan egyre nagyobb terület kizöldül majd a térkép, de teljesen nem fog megszűnni a kánikula – közölték.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az országos tisztifőorvos a szerdától szombatig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 26-ig, keddig az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbítja, így továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

Előző sztori

Végzetes vírus jelent meg Afrikában, nincs ellene gyógymód

Következő sztori

Mentesülhetnek a gazdák a kötelezettségeik alól, ha aszálykár éri őket