Közélet

A Cserepes sor valakinek nagyon "a bögyében van" a torony alatt

A Cserepes sor valakinek nagyon "a bögyében van" a torony alatt

2022. július 27., szerda
A Cserepes sor valakinek nagyon "a bögyében van" a torony alatt

Szemételszállítás címén bontott el négy társasházi lakást az önkormányzat a Cserepes soron

– állítja Chovanecz Kata. A fideszes önkormányzati képviselő szerint az önkormányzat tartozik a lakóknak.

A Cserepes sor 9-14 lakóinak kálváriája nem ért véget a hatalmas mennyiségű lom és szemét elszállításával – ebben hosszas egyeztetés és tárgyalás után az önkormányzat, mint az ingatlanok többségi tulajdonosa segített is. Az igencsak hányatott sorsú lakók azonban még korántsem nyugodhatnak meg. Chovanecz Kata egy újabb furcsa ügyre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

Egy rejtélyes társasházi közös épületrészek bontásával kapcsolatosan kapott dokumentumokat, amiből nem kevés furcsaság derül ki. Amit a papírokból biztosan tudni lehet, az az, hogy 2021. április 30-án kérte a polgármester a közgyűlés összehívását a Cserepes sor 11. épület területén felhalmozott kommunális hulladék eltakarítását illetően.

Itt a lakások bontásáról szó sem volt, de azt mégis elkezdték.

SZEMÉT, DE DRÁGA

Egy árajánlatot is csatolt a leveléhez, 3,6 millió forint összegben. Mint a kisebbségi tualjdonos által megbízott képviselő, Chovanecz Kata több alkalommal kérte már ennek az ajánlatnak részleteit is. Egyfelől kíváncsi lenne, hogy a társasház kezelője az IKV kért-e be legalább még egy ajánlatot, hátha olcsóbbat kap. Emellett az ajánlatból úgy tűnt, hogy igencsak vastagon fogott a toll, merthogy ez mai árakon nézve sem éri el a 3,6 millió forintot-de talán még a 2 milliót sem – kivéve ha a bontás költségeit is odacsapják. Arról nem is beszélve, hogy az is vita tárgya, hogy a magántulajdonban felhalmozott szeméthez a társasháznak mi köze van.

A szemétszállítással egy időben ugyanis

az érintett házat is elbontották, aminek költségét valószínűleg a hulladékszállítási számla végösszegéhez csapták,

legalábbis Chovanecz Kata szerint (lásd keretes írásunk). Kiemelte: a munkához jogalapjuk nem volt. A képviselőnőt aggasztja, hogy a bontás a tulajdonosok megkérdezése és beleegyezése nélkül történt, azaz mondhatni a többségi tulajdonos önhatalmúlag cselekedett-nem csoda, hogy a poszt alatt az emlékezetes Mars téri pavilonbontását emlegették.

– Társasházban közgyűlési határozat nélkül közös épületrészeket bontani nem lehet. A Cserepes soron közgyűlési döntés lakások lebontásáról nem született.

Az önkormányzatnak vagy helyre kellene állítania az eredeti állapotokat, vagy kártérítést kellene fizetnie a magántulajdonosok felé,

a Polgári Törvénykönyv alapján nem is keveset – summázta a képviselőnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.