Politika

Vasárnap sem volt kérdés: a kormánypártok a legnépszerűbbek Magyarországon

Vasárnap sem volt kérdés: a kormánypártok a legnépszerűbbek Magyarországon

2022. június 27., hétfő
Vasárnap sem volt kérdés: a kormánypártok a legnépszerűbbek Magyarországon

Vasárnap a kiskundorozsmai mellett az országban több településen is időközi önkormányzati választást tartottak. Túlnyomórészt a kormánypártok fölényesen megnyerték a körzetek.

Józsefvárosban kisebbségbe került a baloldal

Magabiztosan nyert Ripka András az erzsébetvárosi 4-es számú választókörzetben az időközi önkormányzati választáson vasárnap. A Fidesz–KDNP jelöltje 45, míg a DK-s Jenei Kevin csupán 28 százalékát kapta meg a szavazatoknak. A VII. kerületben a bitcoinbányászattal bukó DK-s Borka-Szász Tamás helyett választottak új képviselőt. Budapest V. kerületében a Fidesz jelöltje, Nagy Gergő 71 százalékos eredménnyelgyőzött. Józsefvárosban a kormánypárti Gondos Judit megsemmisítő vereséget mért baloldali ellenfelére, ami egyben azt is jelenti, hogy

Pikó András polgármester kisebbségbe került a képviselő-testületben.

Budapesten egyedül Újpesten tudott nyerni a baloldal. Vasvári László a szavazatok majdnem 48 százalékát kapta.

KARÁCSONY CSALÓDOTT

"Csalódást keltő eredmény, kár lenne tagadni, nem is szabad és nincs is mit szépíteni ezen. A budapesti körzetekben a választói részvétel két helyen még a 20 százaléknak is alatta maradt, a másik két körzetben is csak leheletnyivel volt több. Így talán nem elhamarkodott elemzés kijelenteni: az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Vidéken is egyértelmű a kormánypártok népszerűsége

Nyertek a fideszesek Nyíregyházán is, az 1. számú egyéni választókerületben dr. Ulrich Attila a voksok 76 százalékát szerezte meg, a 3. számú választókerületben Halkóné dr. Rudolf Rékát, a Fidesz és a KDNP jelöltjét a szavazatok 74 százalékával választották képviselővé. Érdemes megemlíteni, Balatonalmádiban a polgármestert ezentúl a Fidesz–KDNP adja. Fabó Péter 62,17 százalékot kapott, ez háromszor annyi, mint legeredményesebb, független kihívójáé.A Jobbikból kilépett Mirkóczki Ádám vezette Egerben a Fidesz-KDNP-s Orosz Lászlóné a szavazatok 47százalékával tudott győzni.

Ahogy arról részletesen is beszámoltunk, Szeged-Kiskundorozsmán Ruzsa Roland 59 százalékkal tartotta meg 1-es választókörzetet a Fidesz–KDNP-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.