Ulbert Mónika orvosolná az újszentiváni pedagóguskrízist

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint ismert, július 3-án tartják az időközi választást Újszentivánon, ahol a képviselő-testület feloszlatta magát, miután Putnik Lázár polgármestert letartóztatták hivatali visszaélés gyanújával. A SzegedMa megírta, Ulbert Mónika jogász lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Újszentivánon.

A korábban határőrségen is dolgozó polgármesterjelölt a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Dr. Döbör Andrással, a Szegedi Tudományegyetem pedagóguskarának dékánjával közösen azonnali megoldást találtak az újszentiváni pedagóguskrízisre.

Mint írja, a település nevelési-oktatási intézményeit érintő problémák közül a legnagyobb gondot jelenleg a pedagógushiány jelenti, amire az egyetem végzősei, későbbiekben pedig a gyakorlatra kötelezett hallgatóság jelenthet megoldást.

A bejegyzésből kiderül, a dékán a korábbi, hosszú távú civil együttműködésekre alapozva bizalmat szavazott Ulbert Mónika programjának és a Fidesz-KDNP szakértői képviselőcsapatának, erre tekintettel felajánlott egy hosszú távú együttműködési lehetőséget az új testület és az egyetem között.

A megállapodás keretében Újszentiván óvodája mintaintézményként egyetemi képző- és gyakorlóhelyként működhet a jövőben, ami az eddigi gyakorlatok szerint lehetőséget nyújt a végzős hallgatóknak, hogy kezdő munkahelyként Újszentivánt válasszák.

Lezajlott a szakmai ellenőrzés
Ulbert Mónika a bejegyzésben kitért arra is, hogy lezajlott Újszentiván nevelési intézményeinek átfogó szakmai ellenőrzése, amely dicséretes eredményt hozott. Úgy látja, ezzel pont került a politikai ellenfelei által híresztelt, fiktív szakmai hiányosságok körüli vitákra.

Előző sztori

Kezdődik a vizes vb Szegeden, és szegedi érmes reményekkel

Következő sztori

Napsütésből nem lesz hiány hétvégén sem