Politika

Ulbert Mónika orvosolná az újszentiváni pedagóguskrízist

Ulbert Mónika orvosolná az újszentiváni pedagóguskrízist

2022. június 16., csütörtök
Ulbert Mónika orvosolná az újszentiváni pedagóguskrízist

Mint ismert, július 3-án tartják az időközi választást Újszentivánon, ahol a képviselő-testület feloszlatta magát, miután Putnik Lázár polgármestert letartóztatták hivatali visszaélés gyanújával. A SzegedMa megírta, Ulbert Mónika jogász lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Újszentivánon.

A korábban határőrségen is dolgozó polgármesterjelölt a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Dr. Döbör Andrással, a Szegedi Tudományegyetem pedagóguskarának dékánjával közösen azonnali megoldást találtak az újszentiváni pedagóguskrízisre.

Mint írja, a település nevelési-oktatási intézményeit érintő problémák közül a legnagyobb gondot jelenleg a pedagógushiány jelenti, amire az egyetem végzősei, későbbiekben pedig a gyakorlatra kötelezett hallgatóság jelenthet megoldást.

A bejegyzésből kiderül, a dékán a korábbi, hosszú távú civil együttműködésekre alapozva bizalmat szavazott Ulbert Mónika programjának és a Fidesz-KDNP szakértői képviselőcsapatának, erre tekintettel felajánlott egy hosszú távú együttműködési lehetőséget az új testület és az egyetem között.

A megállapodás keretében Újszentiván óvodája mintaintézményként egyetemi képző- és gyakorlóhelyként működhet a jövőben, ami az eddigi gyakorlatok szerint lehetőséget nyújt a végzős hallgatóknak, hogy kezdő munkahelyként Újszentivánt válasszák.

Lezajlott a szakmai ellenőrzés
Ulbert Mónika a bejegyzésben kitért arra is, hogy lezajlott Újszentiván nevelési intézményeinek átfogó szakmai ellenőrzése, amely dicséretes eredményt hozott. Úgy látja, ezzel pont került a politikai ellenfelei által híresztelt, fiktív szakmai hiányosságok körüli vitákra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.