Újdonság az Újszegedi Színpadon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 22-én, a Boban Markovics Orkestarral veszi kezdetét a 2022-es Szegedi Szabadtéri Játékok Újszegeden. A színes programok mellett egy fontos újítást kap az újszegedi színpad – írják a szervezők közleményükben.

A Szabadtéri Játékok műszaki vezetője, Várkonyi Miklós elárulta, a minden évben szokásos előkészületek mellett egy eddig példa nélkül való, nagyléptékű munka is megelőzte az évadnyitást Újszegeden.

Az Erzsébet-ligetben található színpadot ugyanis ezentúl tetőszerkezet védi az időjárás viszontagságaitól.

A tetőszerkezet legalacsonyabb pontján 9.5 méterre, legmagasabb pontján 13 méterre magasodik a színpad fölé. A korszerű, európai uniós elvárásoknak is maradéktalanul megfelelő, tűzálló anyagból készült fekete ponyva, noha több darabból állt össze, teljes területében lefedi a színpadi teret.

Barnák László főigazgató elmondta, épp az idei évad műsorstruktúrabeli újítására való tekintettel született meg a döntés a beruházás szükségességéről. Az újszegedi színpadon ugyanis idén főként koncertek lesznek: június 22-én a Boban Markovics Orkestar veszi kezdetét ezeknek, melyet a Budapest Bár, Dés László és vendégei, valamint Rost Andrea, a Csík Zenekar és Presser Gábor követ. Emellett két musical, a Sakk és a Gyöngyhajú lány balladája, és két próza, a Dóminógyilkosság és az Anconai szerelmesek is látható lesz.

Előző sztori

Távozik a MÁV igazgatója

Következő sztori

Európa-bajnok igazol a Tisza Squash SE-hez