Távozik a bajnok FK Szeged vezetőedzője

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három év után távozik Herczeg Gábor az FK Szeged vezetőedzői posztjáról – közölte a klub a Facebook-oldalán.

Herczeg 2019 nyarán vette át a szurkolók csapatát, amellyel 72 bajnoki mérkőzésen 41 győzelem mellett 10 döntetlent és 21 vereséget ért el. A 34 esztendős szakember a klub történetének első edzője, aki bajnoki címet nyert a csapattal. A következő szezontól Dóra János irányítja az FK-t.

Olyan bajnokságot játszottunk, amelyben ősszel és tavasszal is már az első öt fordulóban találkoztunk a legfőbb riválisokkal, közülük rendre a Balástya volt az utolsó. Az ellenük vívott két rangadót mindenképp kiemelném, különösen a hazait, amit 0-2-ről fordítottunk meg. Ezek mellett szereztünk fontos idegenbeli pontokat (Székkutason hármat, Sándorfalván és Csengelén egyet-egyet) és úgy érzem, a Mártély 2-1-es hazai legyőzése is fordulópont volt.

– ismertette a bajnoki címhez vezető út legfőbb állomásait Herczeg.

A távozó tréner kiemelte, ezt az eredmény úgy érte el csapata, hogy nem kapnak juttatást a játékosok.

–Az egész FK egy fricska, egy “csakazértis” kezdeményezés a ma Magyarországon “amatőrnek” nevezett megyei futballnak.

Nálunk valóban olyan nagybetűs sportemberek játszanak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni magukból és ezért nem várnak semmilyen juttatást a Klubtól.” – osztotta meg tapasztalatait.

Herczeg Gábor az interjú végén elmondta, továbbra is a klub kötelékében marad és segíteni fogja Dóra János vezetőedző munkáját.

Az FK olyan, mint egy család, az FK-meccs meg olyan, mint a karácsony, csak ez minden héten van. Az elmúlt 72 alkalommal én voltam a házigazda, mostantól a Dóra Jancsi lesz. A karácsonyfánál viszont én is ott leszek és ajándékot is hozok!

zárta gondolatait.
Videó!
Előző sztori

A szelfi szobrász, aki Piszkos Freddel vándorol

Következő sztori

Nincsenek jelzők: othhonában ütötte ki a magyar válogatott Angliát