Sport

Távozik a bajnok FK Szeged vezetőedzője

Távozik a bajnok FK Szeged vezetőedzője

2022. június 14., kedd
Távozik a bajnok FK Szeged vezetőedzője

Három év után távozik Herczeg Gábor az FK Szeged vezetőedzői posztjáról – közölte a klub a Facebook-oldalán.

Herczeg 2019 nyarán vette át a szurkolók csapatát, amellyel 72 bajnoki mérkőzésen 41 győzelem mellett 10 döntetlent és 21 vereséget ért el. A 34 esztendős szakember a klub történetének első edzője, aki bajnoki címet nyert a csapattal. A következő szezontól Dóra János irányítja az FK-t.

Olyan bajnokságot játszottunk, amelyben ősszel és tavasszal is már az első öt fordulóban találkoztunk a legfőbb riválisokkal, közülük rendre a Balástya volt az utolsó. Az ellenük vívott két rangadót mindenképp kiemelném, különösen a hazait, amit 0-2-ről fordítottunk meg. Ezek mellett szereztünk fontos idegenbeli pontokat (Székkutason hármat, Sándorfalván és Csengelén egyet-egyet) és úgy érzem, a Mártély 2-1-es hazai legyőzése is fordulópont volt.

– ismertette a bajnoki címhez vezető út legfőbb állomásait Herczeg.

A távozó tréner kiemelte, ezt az eredmény úgy érte el csapata, hogy nem kapnak juttatást a játékosok.

–Az egész FK egy fricska, egy “csakazértis” kezdeményezés a ma Magyarországon “amatőrnek” nevezett megyei futballnak.

Nálunk valóban olyan nagybetűs sportemberek játszanak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni magukból és ezért nem várnak semmilyen juttatást a Klubtól." – osztotta meg tapasztalatait.

Herczeg Gábor az interjú végén elmondta, továbbra is a klub kötelékében marad és segíteni fogja Dóra János vezetőedző munkáját.

Az FK olyan, mint egy család, az FK-meccs meg olyan, mint a karácsony, csak ez minden héten van. Az elmúlt 72 alkalommal én voltam a házigazda, mostantól a Dóra Jancsi lesz. A karácsonyfánál viszont én is ott leszek és ajándékot is hozok!

zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.