Krimi

Struccfarmmal álcázott kannabiszültetvényt találtak Csongrád-Csanád megyében

Struccfarmmal álcázott kannabiszültetvényt találtak Csongrád-Csanád megyében

2022. június 10., péntek
Struccfarmmal álcázott kannabiszültetvényt találtak Csongrád-Csanád megyében

A struccfarmon közvetlenül a madarak kifutója mellett alakították ki az 1630 különböző fejlettségű kendernövényből álló ültetvényt.

A rendőrök szerdán egyszerre hat helyen tartottak kutatásokat Csongrád-Csanád megyében. Az egyik helyszín egy 41 éves férfi, valamint élettársa, egy 34 éves nő és a páros barátja, egy szintén 34 éves féri által - feltehetően álcázásként üzemeltetett – struccfarm működött, ahol közvetlenül a madarak kifutója mellett alakítottak ki indiaikender-ültetvényt. Itt 1630 különböző fejlettségű kendernövényt találtak.

A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt termékcsomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak. A nyomozók összesen 8837 gramm növényi törmeléket foglaltak le, melyben a gyorstesztek egyértelműen kimutatták a kábítószer jelenlétét.

https://www.youtube.com/watch?v=6Z_gcIe7yUQ

A több mint 8 kilogramm marihuána feketepiaci értéke mintegy 22 millió forint, a több mint 1600 tő leszüretelése után pedig a gyanúsítottak további 80 kilogramm marihuánára tehettek volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna.

A gyanú szerint a trió az előállított kábítószert saját vevői körének értékesítette, a tevékenységet pedig az élettársak 12 éves kislánya jelenlétében végezték.

A rendőrök mindhárom kábítószer-termesztőt elfogták, ellenük - őrizetbevételük mellett - jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének gyanúja miatt indult eljárás, kezdeményezik letartóztatásukat, s tulajdonukban lévő hat ingatlant is zár alá vették.

(MTI)
Borítókép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.