Sport

Olasz Anna remek úszással 6. helyen zárt 10 kilométeren

Olasz Anna remek úszással 6. helyen zárt 10 kilométeren

2022. június 29., szerda
Olasz Anna remek úszással 6. helyen zárt 10 kilométeren

Remekül kezdte a 10 kilométert a HAÁSZ SZUE úszója. Olasz Anna nagyszerű tempoban, sokáig egy testhosszal a mezőny előtt úszott, 5 kilométerig úgy tűnt semmi és senki nem zavarja meg. Féltáv előtt az etető pontnál azonban történt valami és ritmust vesztett a szegedi úszó, aki visszacsúszott a mezőnybe, egészen 17-18. helyig.

Bár az élbolyban úszott, de hátránya 10 másodpercperc körül volt 6,5 kilométernél.

A felzárkózást is sikerült megkezdenie Annának, szépen jött felfelé, 7,5 kilométernél már a 8. helyen volt, végül a végét is jól birta, és a 6. helyen zárt. A 2013-as barcelonai világbajnokságon elért 5. helye mögött ez a második legjobb világbajnoki helyezése az olimpiai távon.

A versenyt végül a holland Sharon van Rouwendaal nyerte, bár sokáig úgy tűnt, hogy az öt kilométeren győztes brazil Ana Marcela Cunha duplázhat, de nem sokkal a cél előtt előbb a német Leonie Beck, majd hollabd is felúszott rá. Óriási hajrá alakult ki hármuk között, amelynek végén holland győzelem született, a német zárt a második, a brazil pedig a harmadik helyen.

Anna mellett a másik magyar, Balogh Vivien a 17. helyen csapott célba.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS (Lupa-tó)
NŐI 10 KILOMÉTER
1. Sharon van Rouwendaal (holland) 2:02.29.2 óra
2. Leonie Beck (német) +0.5 másodperc hátrány
3. Ana Marcela Cunha (brazil) +0.5 mp h.
...6. Olasz Anna +9.9 mp h.
...17. Balogh Vivien +38.6 mp h.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.