Olasz Anna remek úszással 6. helyen zárt 10 kilométeren

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
(Fotó:Nemzeti Sport)

Remekül kezdte a 10 kilométert a HAÁSZ SZUE úszója. Olasz Anna nagyszerű tempoban, sokáig egy testhosszal a mezőny előtt úszott, 5 kilométerig úgy tűnt semmi és senki nem zavarja meg. Féltáv előtt az etető pontnál azonban történt valami és ritmust vesztett a szegedi úszó, aki visszacsúszott a mezőnybe, egészen 17-18. helyig.

Bár az élbolyban úszott, de hátránya 10 másodpercperc körül volt 6,5 kilométernél.

A felzárkózást is sikerült megkezdenie Annának, szépen jött felfelé, 7,5 kilométernél már a 8. helyen volt, végül a végét is jól birta, és a 6. helyen zárt. A 2013-as barcelonai világbajnokságon elért 5. helye mögött ez a második legjobb világbajnoki helyezése az olimpiai távon.

A versenyt végül a holland Sharon van Rouwendaal nyerte, bár sokáig úgy tűnt, hogy az öt kilométeren győztes brazil Ana Marcela Cunha duplázhat, de nem sokkal a cél előtt előbb a német Leonie Beck, majd hollabd is felúszott rá. Óriási hajrá alakult ki hármuk között, amelynek végén holland győzelem született, a német zárt a második, a brazil pedig a harmadik helyen.

Anna mellett a másik magyar, Balogh Vivien a 17. helyen csapott célba.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS (Lupa-tó)
NŐI 10 KILOMÉTER
1. Sharon van Rouwendaal (holland) 2:02.29.2 óra
2. Leonie Beck (német) +0.5 másodperc hátrány
3. Ana Marcela Cunha (brazil) +0.5 mp h.
…6. Olasz Anna +9.9 mp h.
…17. Balogh Vivien +38.6 mp h.

Előző sztori

Simándi Árpád marad a Szedeák vezetőedzője

Következő sztori

Júliusban derül ki, lesz-e elég üzemanyag a szegedi kutakon!