Krimi

Most éppen százötvenen buktak meg újra a határon

Most éppen százötvenen buktak meg újra a határon

2022. június 4., szombat
Most éppen százötvenen buktak meg újra a határon

A magyar és cseh rendőrök a katonákkal, valamint a polgárőrökkel együttműködve nagyobb csoportokban 154 határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanád megyében szombatra virradóra, és elfogtak két embercsempészt - közölte a rendőrség honlapján.

Az Ásotthalom, Röszke, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai szomáliai, szír, afgán, tunéziai, marokkói, líbiai és török állampolgárnak és palesztinnak vallották magukat.

A járőrök negyed ötkor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy lengyel személygépjárművet, amelyet egy georgiai férfi vezetett. A járműben a rendőrök öt férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Röviddel később Bordány külterületén állítottak meg egy román rendszámú személyautót. A sofőr elmenekült a helyszínről, de a járműben a rendőrök kilenc férfit találtak, akik magukat szomáliai, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották.

Fél öt után a rendőrök Mórahalom külterületén ellenőriztek egy német furgont, amelyet egy német állampolgárság vezetett. A jármű rakterében 45 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A rendőrök a két sofőrt előállították, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. "A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el" - írták.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.