Politika

Mihálffy Béla: egészségügyi dolgozóink sorsa nem lehet politikai kérdés!

Mihálffy Béla: egészségügyi dolgozóink sorsa nem lehet politikai kérdés!

2022. június 9., csütörtök
Mihálffy Béla: egészségügyi dolgozóink sorsa nem lehet politikai kérdés!

A szegedi országgyűlési képviselő arra szeretné kérni Botka László polgármestert, hogy a következő közgyűlés alkalmával terjessze elő a lakásrendelet módosítását, annak érdekében, hogy az egyetem egészségügyi dolgozói folytathassák életüket a szociális bérlakásaikban.

Mihálffy Béla a csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, összesen 38 családot érint ez a kérdés. Ezek az emberek nap mint nap értünk, szegediekért dolgoznak a klinikán, vagy éppen a mentősök között azért, hogy biztonságos orvosi ellátáshoz jussunk. Az ő munkájuk elismeréseképpen évek óta működik az a rendszer, miszerint kedvezményesen, szociális alapon bérelhetnek lakásokat – emlékeztetett a képviselő.

Fotó: Sándor Judit

Kiemelte, a várostól ez egy nagyon helyes és szép gesztus, de sajnálatos módon az utóbbi időszakban a szóban forgó az egészségügyi dolgozók olyan levelet kaptak az önkormányzattól, amelyben közlik, megszüntetik a bérleti jogviszonyukat.

Ezek a családok megérdemlik, hogy munkájuk elismeréseként a város továbbiakban is gyakorolja ezt a szép gesztust feléjük. A legnagyobb tisztelettel arra kérem Botka László polgármester urat, hogy a következő közgyűlésen terjessze elő a lakásrendelet módosítását a közgyűlést elé úgy, hogy az ügy megnyugtatóan rendeződhessen."

mondta Mihálffy Béla.

Hozzátette, egyeztetett a Fidesz és a KDNP frakcióval, teljes mértékben támogatni fogják az előterjesztést, amely megoldhatja az egészségügyi dolgozók lakásbérlemények sorsát.

Egészségügyi dolgozóink sorsa nem lehet politikai kérdés – húzta alá Mihálffy Béla.

Fotó: Sándor Judit

Rácz Lajosné, az egyik érintett egészségügyi dolgozó elmondta, egy hónappal ezelőtt bement az IKV-hoz, hogy kérje a hosszabbítással járó papírokat, mire közölték vele, hogy ez nem kivitelezhető.


Megszűnt a közalkalmazotti jogviszonyom, így már nem vagyok jogosult a kedvezményes bérlakásra. Jelenleg csak állami és önkormányzati fenntartású intézmények dolgozói részére adható ki ilyen jellegű szociális bérlakás. Nem tehetek róla, hogy már nem állami fenntartású az egyetem.

jegyezte meg.

Kolléganője, Krecsák Mária elmondta, amikor aláírták a szerződést, érezték, hogy nem lesz rendben, de a napokban úgy fogadták a hírt, mint akit leforráztak.

35 évesen alapítottunk családot a férjemmel. Hatalmas segítség volt, hogy hozzájutottunk ehhez a lakáshoz, hiszen két gyereket nevelünk. A férjem is mentős, így társszerződésben voltunk, mivel mindketten jogosultak voltunk a bérlakásra.

ecsetelte az egészségügyi dolgozó.

Hozzátette, ennél sokkal magasabb bérleti díjat nem engedhetnek meg maguknak, ezért az első gondolatuk az volt, hogy elhagyják Szegedet és haza költöznek a szüleihez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.