Lengyel embercsempészek ellen emeltek vádat, fulladtak a furgonban a határsértők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az intézkedés során a járműből 32 összezsúfolódott határsértő került elő, akik a raktér levegőjének nagy részét addigra már belélegezték.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt két lengyel férfival szemben, akiket tavaly értek tetten embercsempészésen Csongrád-Csanád megyében.

A vádirat szerint a két férfi 2021. február 2-án furgonjukba felvett a korábban ismeretlen személyek által a szerb-magyar zöldhatáron illegálisan átkísért határsértőket, majd Ausztria irányába indultak. Az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében a rendőrjárőr ellenőrzésre megállította a járművet, és a sofőrt a járőr felszólította a raktér felnyílása. A vádlott ennek eleget tett, ezt követően azonban kibújt a hátizsákját fogva tartó rendőr fogásából, és a helyszínről elmenekült.

Az intézkedés során a járműből 32 összezsúfolódott határsértő került elő, akik a raktér levegőjének nagy részét addigra már belélegezték. Közülük egy személynél fulladásos panaszok jelentkeztek, míg az oxigénhiány következtében többen is rosszullétre panaszkodtak.

Az intézkedés során a helyszínen elfogott vádlottat, míg az elmenekülő, ám a későbbi nyomozás során európai elfogatóparancs eredményeként kézre került társát a járási ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személy sanyargatásával, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásában lévő elkövetők bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: police.hu

Előző sztori

Fontos kormányzati támogatás érkezik Szegedre

Következő sztori

Bekukkantanál a katonák mindennapjaiba? Most megteheted!