/

Két napos konferenciát tartottak Szegeden a gyermekvédelemről

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előadók különböző szemszögből közelítették meg a gyermekvédelem kérdését, de egyöntetűen felhívták a figyelmet annak fontosságára.

A hétfőn és kedden megrendezett eseményre a szervezők a téma legismertebb szakembereit hívták meg. A szándékuk az volt, hogy a konferenciával nyilvános fórumot biztosítsanak a tájékozódásnak, valamint a felekezeteken, világnézeteken, egyházi és állami szférán átívelő közös cselekvésnek.

Az eseményt a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és a szegedi székhelyű Ágota Alapítvány szervezte “Mi felelősségünk…”címmel a gyermekbántalmazás megelőzése érdekében.

A konferencia célja az volt, hogy ezek kiváltó okairól és a megelőzés lehetőségeiről szakszerű, és naprakész ismereteket nyújtson a résztvevőknek. A szakmai rendezvény fókuszában a családjukból kiemelt, sokszor súlyosan traumatizált gyermekek állnak, mert esetükben

fokozott annak a veszélye, hogy bántalmazás áldozatai vagy elkövetői lesznek.

Mivel a két napos konferencia programja igen sűrű volt, szinte egész nap voltak előadások, workshopok, ezzel a szervezők a céljukat tudták teljesíteni: a résztvevőknek komplex tájékoztatást adtak a gyermekvédelemről, a bántalmazások megelőzéséről, és azok potenciális kezeléséről.

Borítókép: Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Facebook-oldala

Előző sztori

Pünkösdi programkavalkád az ópusztaszeri emlékparkban!

Következő sztori

Továbbra is a magyarok fizetik a legkedvezőbb rezsidíjakat Európában