Hírzóna

Két napos konferenciát tartottak Szegeden a gyermekvédelemről

Két napos konferenciát tartottak Szegeden a gyermekvédelemről

2022. június 1., szerda
Két napos konferenciát tartottak Szegeden a gyermekvédelemről

Az előadók különböző szemszögből közelítették meg a gyermekvédelem kérdését, de egyöntetűen felhívták a figyelmet annak fontosságára.

A hétfőn és kedden megrendezett eseményre a szervezők a téma legismertebb szakembereit hívták meg. A szándékuk az volt, hogy a konferenciával nyilvános fórumot biztosítsanak a tájékozódásnak, valamint a felekezeteken, világnézeteken, egyházi és állami szférán átívelő közös cselekvésnek.

Az eseményt a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és a szegedi székhelyű Ágota Alapítvány szervezte "Mi felelősségünk…"címmel a gyermekbántalmazás megelőzése érdekében.

A konferencia célja az volt, hogy ezek kiváltó okairól és a megelőzés lehetőségeiről szakszerű, és naprakész ismereteket nyújtson a résztvevőknek. A szakmai rendezvény fókuszában a családjukból kiemelt, sokszor súlyosan traumatizált gyermekek állnak, mert esetükben

fokozott annak a veszélye, hogy bántalmazás áldozatai vagy elkövetői lesznek.

Mivel a két napos konferencia programja igen sűrű volt, szinte egész nap voltak előadások, workshopok, ezzel a szervezők a céljukat tudták teljesíteni: a résztvevőknek komplex tájékoztatást adtak a gyermekvédelemről, a bántalmazások megelőzéséről, és azok potenciális kezeléséről.

Borítókép: Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.