Ittasan vezetett egy Szeged környéki tanyáról, majd a rendőrök elől menekülve egy fának ütközött

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tette mindezt úgy, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Vádat emeltek ellene.

A vádirat szerint a vádlott egy ismerősénél italozott 2021. szeptember 26. napján egy Szeged környéki tanyán. Este 9 óra körül mivel az alkohol elfogyott, a vádlott – kihasználva azt, hogy a tulajdonos elaludt – három társát utasként szállítva a közeli italboltba vezetett a vendéglátó engedélye nélkül beindított autóval. Az italboltban amellett, hogy alkoholt vásároltak az este további részére, szeszes italt is fogyasztottak.

Röviddel azután, hogy visszaindultak a tanyára, a rendőrök igazoltatni akarták a vádlottat, azonban a férfi a hang- és fényjelzés ellenére nem állt meg, továbbhajtott.

A vádlott menekülésének az vetett véget, hogy kis idő múlva az útról lesodródva egy fának ütközött. A férfi a hátsó ajtón kiszállva a helyszínről gyalogosan eltávozott annak ellenére, hogy látta amint az egyik utasa a baleset következtében vérző sérüléseket szenvedett el. Az utas sérülései 8 napon belül gyógyultak. A vádlott egyébként vezetői engedéllyel nem rendelkezett

A járási ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, jármű önkényes elvétele, valamint minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészég mértékes indítványában két év börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Borítókép: illusztráció

Előző sztori

“Köpönyegforgatónak” és “kétes alaknak” nevezik Komjáti Zoltánt

Következő sztori

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Tisza mentén