Ismét sárga figyelmeztetés van érvényben Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

A délelőtt folyamán fokozatosan növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége, egyre többfelé pattanhatnak ki zivatarcellák. Legkisebb valószínűséggel a nyugati, határ menti területeken kell kialakulásukra számítani a délutáni órákban. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (ált. 25-40 mm, főként az ország középső, észak-déli sávjában akár ~ 50 mm is), jégeső (ált. 1-2 cm átmérő) és viharos (~60-80 km/h, főként az északkeleti harmadban ~ 80 km/h) széllökés is kísérhet. A légkör a késő esti órákban is aktív maradhat.

Csütörtökön a rövidebb-hosszabb napos időszakok mellett sokfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyeket helyenként viharos széllökések, felhőszakadás és jégeső is kísérhet.

Többfelé kiadósabb csapadékmennyiség hullhat le. A Dunántúl nyugati felén zivataroktól függetlenül is sokfelé erős, néhol esetleg viharos lehet az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre 25 és 31 fok között alakul. A zivatarokat jellemzően felhőszakadás kísérheti.

Forrás: met.hu

Előző sztori

Belénessy Csaba: Semmi közünk a teátrális térdelgetésekhez

Következő sztori

Alma Mater Weekend és Sportnap a Szegedi Tudományegyetemen