Hol gyengül, hol erősödik a forint

Míg hajnalban 398 alá erősödött az euróval szemben, addig reggelre ismét 400 körül járt.

A MAgyar Nemzeti Bank (MNB) reagálva az amerikai Federal Reserve kamatemelésére, 0,5 százalékponttal megemelte az egyhetes betéti kamat mértékét, így az immár 7,25 százalékra emelkedett. Ezzel egy ideig stabilizálni tudta a forintot – de nem túl sokáig.

Péntek reggel a 398,65 körüli nyitóértékről reggel 6 után gyorsan 397,8-as kurzusig erősödött a forint, de szinte percekkel később 399,5-ig gyengült vissza az euró árfolyamával szemben.

A dollárról fokozatosan szakadozik le a magyar fizetőeszköz: az árfolyam 379,3 és 379,7 közé gyengült péntek reggel fél 9-ig. Egy napon belül kb. fél százalékos mínuszt könyvelt el. Ugyanakkor a dollár is erősödött fél százalékot az euróval szemben, vagyis a forint úgy tartja magát, hogy a közös európai fizetőeszköz maga is gyenge lábakon áll.

Ugyanakkor a forint a cseh koronával szemben jól kezdte a pénteket, reggel fél 9-kor 0,4 százalékot hozott, míg a lengyel zloty 0,4-0,45 százalékkal állt erősebben a forinttal szemben. A horvát kunával szemben alig 0,07 százalék a változás, vagyis stagnál.

(via Index)

Előző sztori

A Vedres utcai óvoda is megújulhat

Következő sztori

Kormányinfó: nem lesz üzemanyag-hiány