Hírzóna

Harmadik lett a Csongrád-Csanád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a vízügyi vetélkedőn

Harmadik lett a Csongrád-Csanád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a vízügyi vetélkedőn

2022. június 8., szerda
Harmadik lett a Csongrád-Csanád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a vízügyi vetélkedőn

A Balaton parti megméretésen a vízügyi és vízvédelmi hatáskörrel rendelkező tizenkét katasztrófavédelmi igazgatóság két-két tagja vehetett részt egyéni és csapatversenyben.

Első alkalommal mérhették össze szakmai ismereteiket a vízügyi és vízvédelmi hatósági kollégák. A szakemberek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete által Balatonföldváron megrendezett I. Országos Vízügyi és Vízvédelmi Szakmai Vetélkedőjén, június 2. és 3. között tesztelték tudásukat.

A Balaton parti megméretésen a vízügyi és vízvédelmi hatáskörrel rendelkező tizenkét katasztrófavédelmi igazgatóság két-két tagja vehetett részt egyéni és csapatversenyben. A csapatoknak egy engedélyezési tervdokumentáció meghatározott szempontok szerinti feldolgozásával és vizsgálatával kellett megküzdeniük, valamint szituációs leírások alapján kellett esettanulmányt készíteniük.

A versenyzők egyéni teljesítményét az általános közigazgatási eljárásjogi, továbbá a vízügyi és vízvédelmi ágazati jogszabályokra, jogintézményekre vonatkozó tesztfeladatok révén rangsorolta a szervező vízügyi és vízvédelmi főosztály.

A versenyt záró eredményhirdetésen dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető és dr. Király Zita tűzoltó alezredes, a vízügyi és vízvédelmi főosztály vezetője értékelte a két nap során látottakat. Egyúttal bejelentették, hogy az első vetélkedő tapasztalatai alapján a vetélkedőt a továbbiakban rendszeresen megszervezik. 

Eredmények
Csapatverseny:
1. helyezett: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata
2. helyezett: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata
3. helyezett: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata

Forrás: Katasztrófavédelem

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.