Közélet

Drasztikusan drágulhat a sör, egyes főzdéknél még a termelés is leállhat

Drasztikusan drágulhat a sör, egyes főzdéknél még a termelés is leállhat

2022. június 14., kedd
Drasztikusan drágulhat a sör, egyes főzdéknél még a termelés is leállhat

Áruhiányhoz és dráguláshoz vezethet az európai sörfőzdék esetében az, hogy egyre nagyobb az alapanyaghiány a csomagolóanyagoknál – írjaaz Euronews.

Az üveg és az alumíniumdoboz előállításához szükséges energia ára ugyanis nagyot nőtt, de az ukrajnai háború, és az abból fakadó szállítási nehézségek sem kedveznek a gyártásnak.

A Huyghe főzdében például kezdenek kifogyni a palackokból, mert azok nagy része Oroszországból érkezik. A 0,33 dl-es palackokkal más főzdék is dolgoznak, és náluk is gondot okoz a hiány.

Néhány gyártó alumíniumdobozokkal helyettesítené az üvegeket, ámezen a területen is globális ellátási problémák vannak.

Néhány sörfőzdét a többieknél jobban érint majd a válság. Ez lényegében azon múlik, milyen csomagolóanyagot használnak és hogy honnan érkeznek a szállítmányaik. Azon is sok múlik, melyik országban dolgoznak és hogy van-e visszaváltható üveg a kínálatukban. Vagyis minden cég esete más és más. Szerintem hamarosan nagy emelkedés jön a fogyasztói árakban. Néhány terméknél pedig leállhat a termelés

– mondta Simon Spillane, az európai sörfőzdék egyesületének szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.