KÉPGALÉRIA

Áder János horgászversenyt nyert a Maty-éren

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Magyar Horgászat Nagyköveteinek IX. Találkozója és Horgászversenye” a szegedi Maty-éri Kajak-Kenu pályán. Szeged, 2022.06.23. Fotó: Sándor Judit

Kilencedik alkalommal szervezték meg a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját, csütörtökön Szegeden a Maty-éren.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke elmondta: a magyar horgászat nagyköveti rendszerét évekkel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy olyan emberek – színészek, sportolók, politikusok -, akik saját területükön elért eredményeik alapján ismertségre tettek szert és horgásznak, népszerűsítsék a szabadidő eltöltésének e módját.

A program indulásakor mintegy 300 ezer regisztrált horgász volt Magyarországon, ma ez a szám meghaladja a 800 ezret, ez részben a nagykövetek példamutatásának köszönhető. Az elnök szerint a horgászat a magyar idegenforgalom olyan lehetősége, amely még nincs teljes mértékben kihasználva. Míg nagy vizeinkhez jellemzően a nyári időszakban érkeznek vendégek, a horgászok februártól egészen novemberig ott vannak a parton, ezzel meghosszabbítva a szezont.

Tavaly is több tízezer olyan külföldi vendég érkezett Magyarországra, akik turista horgászjegyet váltottak. A legnépszerűbb a Balaton, egyre többen fedezik föl a Tisza-tavat, és komoly lehetőségek rejlenek a dunai, tiszai, Velencei-tavi horgászturizmus fejlesztésében – tudatta az elnök.

ÁDÁR JÁNOS NYERTE A HORGÁSZ NAGYKÖVETI KATEGÓRIÁT

A magyar horgászat nagykövetei találkozóján szervezett versenyen 77-en vettek részt, az indulók mintegy három mázsa halat fogtak. A nagyköveti kategóriát Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte 4450 grammal, a támogatói, tagszervezeti kategóriában 14 700 grammal Pintér Zoltán lett az első, az élversenyzők között pedig Szabó Tamás győzött 12 225 grammos összesített teljesítménnyel. A verseny legnagyobb halát, egy 4700 grammos pontyot Kovács Ákos fogta ki.

Sándor Judit képgalériája az eseméányről.

Előző sztori

Csapatkapitányból lett csapatmenedzser a Szeged-Csanád GA-nál

Következő sztori

Meghosszabbított nyitvatartás az ásotthalmi határátkelőhelyen