A kérdés állandó, a válasz nem egyértelmű: Szeged vagy Veszprém?

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mivel a Szeged-Veszprém összecsapásoknál nem lehet a papírformában bízni, sőt a közeli vagy távolabbi múlt eredményei sem sok támpontot adnak, így puszta tényközlés:

a mai lesz a két hazai férfi kézilabda sztárcsapat 182. tétmérkőzése, az eddigieken 123 veszprémi, 51 szegedi siker született, 7 alkalommal döntetlenre végeztek egymással.

Idén eddig háromszor találkoztak, a mérleg a veszprémi oldalra billen. Az őszi veszprémi 26-26-os döntetlen után tavasszal Győrben, a Magyar Kupa elődöntőjében 30-27-re, majd egy héttel később, a bakonyiak első Pick Arénás fellépésen 29-27-re nyertek. Az alapszakaszt a Veszprém nyerte, két döntetlen (Szeged, Balatonfüred) mellett nem kaptak ki, míg Szeged egy pontosztozkodás (Veszprém) mellett kétszer is kikapott (Veszprém, Gyöngyös).

A 2016/17-es idényben vezették be újra az oda-visszavágós finálét a férfi élvonalban. A párharc második mérkőzését mindig az alapszakasz győztese játszhatja hazai pályán, de ez eddig még egyszer sem bizonyult előnynek, ugyanis

rendre az a csapat lett a bajnok, amely vendég volt a visszavágón.

Tavaly kettős győzelemmel lett bajnok a Szeged.

Bánhidi Bence március elején játszott utoljára a Szegedben, a Ferencváros elleni bajnoki után nem tudott pályára lépni makacs deréksérülése miatt. Ez Veszprém ellen is mindkétszer meglátszott a Szeged játékán. A válogatott beálló április közepén azt mondta, tervei szerint május közepe vagy vége felé kezdi újra az edzéseket.

Mindezek ellenére úgy tűnik, a döntőben nem szerepelhet Bánhidi.

A Pick Szeged negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában, lemaradtak a Magyar Kupa fináléjáról, vagyis az idényüket csak egy bajnoki címvédéssel menthetnék meg. A Veszprém legutóbb 2017-ben tudott egy szezonon belül négyes döntőbe jutni a BL-ben, illetve megnyerni a hazai kupát és a bajnokságot is, ennek a triplázásnak az első két részét idén már teljesítette a csapat.

– Az idény utolsó kihívása vár ránk. Felkészültünk, együtt vagyunk, szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, és történelmet írni

– fogalmazta meg tömören céljait Dean Bombac a klub hivatalos oldalának.

A bajnoki döntő első mérkőzése ma este 18 óra 45 perckor kezdődik a Pick Arénában, a visszavágot jövő hét szombaton, június 11-én, 17 óra 45 perctől rendezik a Veszprém Arénában.

A mai mérkőzésra a bejutáshoz a legfontosabb információkat itt olvashatja.

Előző sztori

A mentelmi jog megszüntetését szorgalmazza a Mi Hazánk

Következő sztori

A Szentlélek eljövetelét ünnepelik a keresztények Pünkösdkor