A csapatkapitány hívta Orbán Viktort a válogatott öltözőjébe

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Orbán Viktor kedden Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével együtt, a helyszínen nézte együtt a magyar válogatott történelmi sikerét. A meccs után a válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám kérésére az öltözőben gratulált a csapatnak „Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz éve, a hollandiai 5-3-as vereségünk után tettem ilyet – mondta a Nemzeti Sportnak Orbán Viktor. – Most azonban a csapatkapitány Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak, leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.”

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében” – mondta a lapnak viccesen Orbán Viktor, aki korábban több interjúban is utalt arra, hogy a kormányzása alatt újjáépített magyar labdarúgásnak a nagy elődök által ostromolt csúcsokra kell törnie. Ha a világbajnoki döntőbe egyelőre nem is jutottunk be, az Aranycsapat legendás 6:3-as és 7:1-es győzelmeihez mérhető történelmi fegyvertény Anglia 4–0-s legyőzése, hiszen a friss Eb-ezüstérmes, korábbi világbajnok csaknem száz éve nem kapott ekkora különbségű verést odahaza senkitől, a gólkülönbség ezúttal az évszázad mérkőzése, a 6:3 háromgólos előnyét is felülmúlta.

Hivatalos Facebook-oldalán egyébként elegáns visszafogottsággal csak annyit írt a végeredmény mellé a közismerten futballrajongó miniszterelnök, hogy „Most kell szerénynek lenni”, miután egyébként a meccs előtt is buzdította a csapatot a közösségi felületen: „Egy ország veletek! Hajrá, magyarok!”

PUSKÁS UTÁN A PUSKÁS AKADÉMISTÁK

Orbáb Viktor az idén tizenöt éves Puskás Akadémia alapítójaként különösen büszke lehet a felcsúti intézményben nevelkedő Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira: a két Puskás-akadémista összesen három gólt szerzett a négyből, Sallai éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a 6:3 alkalmával egykor Puskás Ferenc.

Előző sztori

Nincsenek jelzők: othhonában ütötte ki a magyar válogatott Angliát

Következő sztori

Ismét lesz ajándékkoncert a Szabadtérin