Sport

A csapatkapitány hívta Orbán Viktort a válogatott öltözőjébe

A csapatkapitány hívta Orbán Viktort a válogatott öltözőjébe

2022. június 15., szerda
A csapatkapitány hívta Orbán Viktort a válogatott öltözőjébe

Orbán Viktor kedden Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével együtt, a helyszínen nézte együtt a magyar válogatott történelmi sikerét. A meccs után a válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám kérésére az öltözőben gratulált a csapatnak „Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz éve, a hollandiai 5-3-as vereségünk után tettem ilyet– mondta a Nemzeti Sportnak Orbán Viktor. –Most azonban a csapatkapitány Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak, leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.”

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében”– mondta a lapnak viccesen Orbán Viktor, aki korábban több interjúban is utalt arra, hogy a kormányzása alatt újjáépített magyar labdarúgásnak a nagy elődök által ostromolt csúcsokra kell törnie. Ha a világbajnoki döntőbe egyelőre nem is jutottunk be, az Aranycsapat legendás 6:3-as és 7:1-es győzelmeihez mérhető történelmi fegyvertény Anglia 4–0-s legyőzése, hiszen a friss Eb-ezüstérmes, korábbi világbajnok csaknem száz éve nem kapott ekkora különbségű verést odahaza senkitől, a gólkülönbség ezúttal az évszázad mérkőzése, a 6:3 háromgólos előnyét is felülmúlta.

Hivatalos Facebook-oldalán egyébként elegáns visszafogottsággal csak annyit írt a végeredmény mellé a közismerten futballrajongó miniszterelnök, hogy„Most kell szerénynek lenni”, miután egyébként a meccs előtt is buzdította a csapatot a közösségi felületen:„Egy ország veletek! Hajrá, magyarok!”

PUSKÁS UTÁN A PUSKÁS AKADÉMISTÁK

Orbáb Viktor az idén tizenöt éves Puskás Akadémia alapítójaként különösen büszke lehet a felcsúti intézményben nevelkedő Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira: a két Puskás-akadémista összesen három gólt szerzett a négyből, Sallai éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a 6:3 alkalmával egykor Puskás Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.