Zivataros lehet a Hídivásár első napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hidegfront szakadozik fel felettünk szombaton, valójában csak a nevében lesz hideg – egyébként kellemes, 30 fok körüli hőmérséklet lesz, némi zuhéval.

Bár a zivatarok miatt elsőfokú riasztás van érvényben szombatra az egész országban, a hőmérsékleten ez mit sem fog változtatni. Átmenetileg ugyan megnövekszik a felhőzet, de alapvetően sok napsütés várható. Helyenként zápor, zivatar is előfordulhat, délután a délnyugati megyékben és az északkeleti határ mentén egy-egy heves zivatar sem kizárt. A reggeli óráktól az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg viharos lökések.

A csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett gomoly-, illetve fátyolfelhők képződnek, legnagyobb számban az ország északkeleti harmadában. Általában száraz idő várható, de északkeleten egy-egy zápor előfordulhat. Többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 7, 15 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Erre a napra – egyelőre – nincs érvényben figyelmeztetés.

(met.hu)

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Botka László: ha nincs önállóság és szabadság, nincs fejlődés sem

Következő sztori

Alaposan átalakítaná a nyugdíjat az MNB