Meteor

Zivataros lehet a Hídivásár első napja

Zivataros lehet a Hídivásár első napja

2022. május 20., péntek
Zivataros lehet a Hídivásár első napja

Bár az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hidegfront szakadozik fel felettünk szombaton, valójában csak a nevében lesz hideg - egyébként kellemes, 30 fok körüli hőmérséklet lesz, némi zuhéval.

Bár a zivatarok miatt elsőfokú riasztás van érvényben szombatra az egész országban, a hőmérsékleten ez mit sem fog változtatni. Átmenetileg ugyan megnövekszik a felhőzet, de alapvetően sok napsütés várható. Helyenként zápor, zivatar is előfordulhat, délután a délnyugati megyékben és az északkeleti határ mentén egy-egy heves zivatar sem kizárt. A reggeli óráktól az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg viharos lökések.

A csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett gomoly-, illetve fátyolfelhők képződnek, legnagyobb számban az ország északkeleti harmadában. Általában száraz idő várható, de északkeleten egy-egy zápor előfordulhat. Többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 7, 15 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Erre a napra - egyelőre - nincs érvényben figyelmeztetés.

(met.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.