Egészség

Vigyázzon: ez a disznósajt életveszélyes!

Vigyázzon: ez a disznósajt életveszélyes!

2022. május 20., péntek
Vigyázzon: ez a disznósajt életveszélyes!

Listeriával fertőzött Auchan-so disznósajtot hívott vissza a Nébih.

Listeria monocytogenes baktérium szennyezettségét mutatták ki azAuchan Tuti Tipp márkanévvel ellátott, 100 grammos, szeletelt disznósajtnál, azon belül is azon termékeknél, amelyeknek a minőségmegőrzési ideje 2022. június 1-jén jár le.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket semmiképp ne fogyasszák el. Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról ahonlapján tájékoztatta vásárlóit.

Auchan Tuti Tipp Disznósajt, szeletelt, vákuumcsomagolt 100 g
Forrás: Nébih

A listeria a természetben széles körben előforduló baktérium, a hűtőszekrények hőmérsékletén is képes elszaporodni. Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeriával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

A szövődményekként vérmérgezés és agyhártyagyulladás is kialakulhat, várandós nőknél pedig vetélés vagy halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

(Nébih)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.