Vigyázzon: ez a disznósajt életveszélyes!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Listeriával fertőzött Auchan-so disznósajtot hívott vissza a Nébih.

Listeria monocytogenes baktérium szennyezettségét mutatták ki az Auchan Tuti Tipp márkanévvel ellátott, 100 grammos, szeletelt disznósajtnál, azon belül is azon termékeknél, amelyeknek a minőségmegőrzési ideje 2022. június 1-jén jár le.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket semmiképp ne fogyasszák el. Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Auchan Tuti Tipp Disznósajt, szeletelt, vákuumcsomagolt 100 g
Forrás: Nébih

A listeria a természetben széles körben előforduló baktérium, a hűtőszekrények hőmérsékletén is képes elszaporodni. Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeriával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

A szövődményekként vérmérgezés és agyhártyagyulladás is kialakulhat, várandós nőknél pedig vetélés vagy halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

(Nébih)

Előző sztori

Zelenszkij gratulált Novák Katalinnak, majd az olajembargó elfogadását kérte

Következő sztori

Nyereséges maradt az SZKHT