Közélet

Tápai ,,lex-Szabónak" nevezi az SZMSZ-módosításokat

Tápai ,,lex-Szabónak" nevezi az SZMSZ-módosításokat

2022. május 6., péntek
Tápai ,,lex-Szabónak" nevezi az SZMSZ-módosításokat

Tápai Péter az SZMSZ-módosítások azon pontját, hogy a méltatlan viselkedés miatt megvonhatja az elnök a szót a felszólalótól a közgyűlésen, a jegyzeti közt ,,lex-Szabóként" nevezett meg, utalva Szabó Bálint megjegyzéseire.

Szerinte ezek a módosítások is, kezdve azzal, hogy csak egyszer lehet egy napirendi ponthoz hozzászólni, arra utalnak, hogy Szegeden nincs szólásszabadság.

Botka szerint ha Kövér az országgyűlésben megvonja a szót, az a képviselő egész nap nem szólalhat meg, míg a városházi SZMSZ szerint csak a napirendi ponthoz nem szólalhat fel valaki többször. Mindemellett kiemelte: az országgyűlésben pénzbírságra is megbüntetik a képviselőket.

Szabó meglátása szerint Botka 12 év ellenzékiségi évét követően, amiben a szocialistáktól kezdődően mindenkitől függetlenedett és még miniszterelnök-jelölti babérokra is megpróbált feltörni, most a ,,Kövér-tagozathoz" kíván közeledni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.