Szegedi társulat is ad előadást a Nemzetközi Bábfesztiválon Békéscsabán

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországról a házigazda mellett budapesti, debreceni, kaposvári, pécsi, szegedi, tiszaalpári és két zsámbéki társulat érkezik a fesztiválra.

Június 22-26. között 18. alkalommal rendezi meg a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a Nemzetközi Bábfesztivált. Öt nap alatt 18 társulat 20 előadást tart a békési megyeszékhelyen.

Mint írják, Magyarország mellett nyolc külföldi társulat képviselteti magát: francia, angol, spanyol, lengyel, bolgár és román bábosok lépnek fel. A programkínálatban minden korosztály számára kínálnak szórakozási lehetőséget, a babaszínházi produkcióktól a felnőtt előadásokig. Hagyomány, hogy a fesztivál megnyitóját megelőzően Békés megyei amatőr bábcsoportok kapnak bemutatkozási lehetőséget.

Hagyomány az is, hogy a fesztivál gólyalábas bábos felvonulással veszi kezdetét, amelyhez bárki csatlakozhat. Az előadások az Ibsen Házban zajlanak, a bolgár társulat bábjátékának a Csabagyöngye Kulturális Központ ad helyet.

A színház előtti téren mindennap változó tematikával ingyenes bábos játékok várják az érdeklődőket. A kísérőprogramok között szerepel többek között vásári bábjáték, árnyékok játéka, Kádár Ferkó Fotószínháza és Paprika Jancsi csúzlizdája. A rendezvény az 1960-as években indult útjára. A fesztivált két, később háromévente rendezi meg a Békéscsabai Napsugár Bábszínház; a koronavírus-járvány miatt most négy évet kellett várnia a bábosoknak a találkozásra.

(MTI)
Borítókép: szinhaz.org

Előző sztori

Lázár János: a szegedi egyetemmel tárgyalásban vagyunk a modernizáció érdekében

Következő sztori

Szeméthegyek és gaztenger: így néz ki egy hónappal nyitás előtt a Lapos Beach