Szegedi piaristák kaptak rangos díjat Budapesten

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon hirdette ki „Az év diáklapja 2022” pályázat eredményét a Diákújságírók Egyesülete május 20-án Budapesten. A szakmai zsűri értékelése alapján a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium Piár Futár című lapját választották Az év diáklapjának.

Az újság szerkesztője, Boldog Zoltán a Délmagyarnak arról beszélt, hogy a Piár Futár a DUE értékelése alapján Magyarország legszínvonalasabb diáklapja a témaválasztással, a kiváló címekkel, a rendezett és fiatalos megjelenéssel emelkedett ki a mezőnyből.

A Piár Futár egyik fő erőssége a tartalommal párbeszédbe kerülő gyakran provokatív és mindig humoros címlap

– tette hozzá az iskola magyar nyelv és irodalom, történelem szakos pedagógusa.

A nyomtatott lapszámok digitális változatai az iskola honlapján érhetők el. Megtudtuk, a most elért első helyezés által a diákszerkesztőség tagjai fesztiválbelépővel, táborozási lehetőséggel és könyvvásárlási kedvezményekkel gazdagodtak. 

A DUE 1989 óta működik, hagyományos éves országos tehetségkutató pályázatán 2 millió forint összértékben, 7 kategóriában értékelik az egyéni diákmédiásokat vagy szerkesztőségeket minden évben. Megválasztják az év diáklapja mellett, megválasztják az év diákújságíróját, diákrádiósát, diák-videóújságíróját, diákfotósát, online diákmédiumát és mentorát is. Továbbá átadják az Ifjúsági Sajtódíjat is, amelyet évente egy fiatal tehetséges újságíró kaphat meg.

Forrás: delmagyar.hu

Előző sztori

Nagy kupac emberi ürülék bűzölög a Széchenyi téren

Következő sztori

Meglepetésvendég volt Orbán Viktornál