Sport

Szegedi aranyérem született a fallabda junior országos bajnokságon

Szegedi aranyérem született a fallabda junior országos bajnokságon

2022. május 25., szerda
Szegedi aranyérem született a fallabda junior országos bajnokságon

A szegedi Platán Sport Egyesület versenyzője, Bednár Kata Léna a szombati Squash Junior OB-n aranyérmet nyert, amely eredményre nem csak az egyesület, hanem a város is büszke lehet.

Bednár Kata az Utánpótlás Országos Squash Bajnokságon szerzett aranyérmének köszönhetően egy évig kategóriájának bajnoka lett. A fantasztikus eredmény kapcsán felkerestük az ifjú sportolót, aki lapunknak úgy nyilatkozott, hogy ez az eddigi legnagyobb győzelme. Nagyon büszke magára, hogy sikerült aranyérmet szereznie, és saját elmondása szerint nem gondolta volna, hogy sikerülni fog.

Nagyon izgultam előtte. Erre biztos, hogy emlékezni fogok

-tette hozzá.

Bednár Kata elmondta, hogy édesapja az edzője, és ő készítette fel a bajnokságra. A verseny alatt is adott neki utasításokat, főleg olyanokat, hogy mire figyelnek, mit kell még neki javítania és technikailag is felhívta a figyelmét a hibákra.

Kata kiemelte, hogy apukájára otthon édesapaként tekint, a versenyeken viszont edzőként.

A beszélgetés során megtudtuk, hogy a szegedi sportoló hét éve fallabdázik, de másfél éve érzi úgy, hogy profi szeretne lenni. Jelenleg az országos ranglistán korosztályában benne van a top 5-ben.

Ezzel a győzelemmel esélyem lett arra, hogy felfigyeljenek rám nagyobb körökben is. Célom, hogy sok helyre eljussak, sok helyen versenyezzek

-zárta a beszélgetést Bednár Kata.

A 14 éves Bednár Kata az OB-n az elődöntőben az első kiemelt budapesti PSA egyesületi tagot Zsoldos Lilit 3/1-re, a döntőben a szintén budapesti Moravcsik Emese Piroskát 3/0-ra verte meg. Kata győzelmével tovább erősítette ranglista pontjait, és szépen zárta a kategóriáját. Az OB-n a 10 éves Nagy Albert az U11-es kategóriában 6. helyezést érte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.