Szórakozás

Szeged az egyik legnépszerűbb pünkösdi turistahelyszín

Szeged az egyik legnépszerűbb pünkösdi turistahelyszín

2022. május 28., szombat
Szeged az egyik legnépszerűbb pünkösdi turistahelyszín

Az idei turistaszezonban 30 százalékos áremelkedéssel adnak ki szállásokat.

A várakozások szerint, aki teheti, az ebben a 3 napban főként belföldi úti célt keres, legnépszerűbb városok listája évek óta nagyon hasonló:

az első helyen továbbra is Budapest áll, a másodikon Siófok, még a harmadikon Szeged.

Szegeden a most még elérhető szállások közül a legolcsóbb apartman54 ezer forint, teljesen komfortos, és 3 hálótérrel rendelkezik. A legdrágább szegedi apartman270 ezer forint,cserébe exkluzív minőséget ígérnek a belvárosban.

Hatalmas, a járvány előtti nyárnál is nagyobb az érdeklődés az utazások iránt, mely részben betudható a járvány lecsengésének, valamint a szülőknek februárban utalt szja-visszatérítésnek is.

A Szép-kártya is pörgeti utazásokat, pláne, hogy nőtt keret és adómentes lett 2020. és 2021. évben. A járvány alatt az országgyűlés megnövelte a veszélyhelyzet idején adható rekreációs keretösszeget 800 ezer forintra, amennyiben a kifizetés 2021. december 31-ig megtörtént.

Szegeden egyébként épp a pünkösdi hétvégén tartják a Deja Vu Fesztivált, ami szintén turistacsalogató tényező lehet.

(Pénzcentrum)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.