Közélet

Soros György a harmadik világháborúval riogat

Soros György a harmadik világháborúval riogat

2022. május 25., szerda
Soros György a harmadik világháborúval riogat

a nyugati országoknak le kell győzniük Vlagyimir Putyin erőit a szabad társadalom megőrzése érdekében - nyilatkozta Davosban a 91 éves üzletember.

A magyar származású Soros György szerint Ukrajna inváziója akár a harmadik világháború kezdetét is jelentheti, és ha ez így van, azt nem biztos, hogy túléli a civilizáció. Nyilatkozatát az orosz és a kínai elnöknek címezte, mely szerint nyílt társadalmakat ostromolják, miközben az elnyomó rezsimek felemelkednek.

Az Uniós országokat arra figyelmeztette, Putyin elzárhatja a földgázszállításokat. Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte az orosz elnök belátta, hogy az invázió hiba volt és már béketárgyalásokra készül a tűzszünet elérése érdekében.

A tűzszünet azonban Soros szerint azért nem lehet lehetséges, mert Putyin megbízhatatlan.

Az üzletember kitért arra is, hogy a digitális technológia, kiemelten a mesterséges intelligencia segített abban Kínának, hogy mindent felülmúló személyes adatokat gyűjtsön állampolgárai megfigyelése és ellenőrzése céljából.

Soros kemény szavakkal illette Kína „zéró Covid”stratégiáját is, mondván, hogy az megbukott, és az országot „a nyílt lázadás szélére sodorta”.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.