Nyereséges volt tavaly a Vadaspark

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Vadaspark tavaly is nyereséges volt, persze nem annyira mint a járvány előtti években.

A Délmagyar cikke szerint minden szegedi önkormányzati tulajdonú céget megviselt a koronavírus-járvány, de némelyik már kezd talpra állni. Ilyen a Vadasparkot működtető Nonprofit Kft. is, ami 43 millió 335 ezer forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet. Ez a Városüzemeltetési iroda előterjesztéséből derül ki, amit Kovács Tamás gazdasági alpolgármester terjeszt majd a közgyűlés elé pénteken. Akkor döntenek a képviselők arról, hogy elfogadják-e a beszámolót, vagy nem. 

A Vadaspark nettó árbevétele tavaly 428 millió 210 ezer forint lett.

Mint írják, a tervezett bevétel 392 millió 200 ezer forint volt, vagyis túlteljesítették a tervet több mint 9 százalékkal. Viszont még mindig érződik a járvány hatása, hiszen a pandémia előtti utolsó évben, 2019-ben 470 millió 165 ezer forint bevétele volt a társaságnak. A befolyt pénz jelentős része nem meglepően a belépőjegyekből származott. Ebből egészen pontosan 294 millió 73 ezer forint folyt be. 2021-ben egyébként 174 ezer 817 látogatója volt a Vadasparknak, ami még a 2020-asnál is kevesebb. Akkor 178 ezer 129-en nézték meg az állatokat, 2019-ben pedig 219 ezer 398-an. 

Tovább részleteket ITT olvashat.

Előző sztori

A századelő Szegedjét meghatározó nőalakokról nyílik kiállítás a Reök-palotában

Következő sztori

Orbán Viktor Brüsszel olajembargós javaslatáról tanácskozott iparági szakértőkkel