Közlekedés

Nincs többé kígyózó mozgás, rövidesen százzal hasíthat a tram-train!

Nincs többé kígyózó mozgás, rövidesen százzal hasíthat a tram-train!

2022. május 2., hétfő
Nincs többé kígyózó mozgás, rövidesen százzal hasíthat a tram-train!

Gyorsabban és komfortosabban utazhatunk a vasútvillamoson.

Mucsi László projekttanácsadó a Rádió 7 reggeli műsorában elmondta, az utasok komfortérzetet befolyásoló, zavaró “kígyómozgás” korábban is csak nagyobb sebességnél jött elő, és nem is mindegyik szerelvénynél, de a kivitelező feltárta a problémát, és javította azt: keményebb lengéscsillapítót szereltek és szerelnek be a teljes flottán.

A Vasúthatóság már ki is adta a típusengedélyt, így a tram-train 100 km/h-val mehet hamarosan Szeged és Hódmezővásárhely között, és a végleges, sűrített menetrend is rövidesen életbe lép

– hangsúlyozta Mucsi László.

A szakember kiemelte, eddig is teljesen biztonságos volt minden járat, ez a “kígyózó” mozgás az utas komfortérzetét csökkentette némileg csupán.

Elkészült a szegedi remíz

Szintén a tram-trainhez kapcsolódó hír, hogy Lázár János, a projekt kormánybiztosa pénteken a közösségi oldalán bejelentette, elkészült a szegedi járműtelep.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.